Mikrozaļumu pesto, ko spēs pagatavot pat bērns

Svaigs un pašu gatavots pesto dažādos ēdienus – to var pievienot salātiem, makaronu ēdieniem, klāt uz maizītēm, ēst ar dārzeņiem, pievienot zupām. Kā pagatavot šādu svaigu mērci, žurnālam "Mammām un Tētiem. Bērnudārznieks” rāda šefpavārs, “Rimi Bērniem” garšas ekspertts Normunds Baranovskis ar meitu Emmu.
  • Normunds Baranovskis

    Normunds Baranovskis

    šefpavārs

Mikrozaļumi satur dažnedažādus vitamīnus, minerālvielas un atsvaidzina vienveidīgu uzturu.

FOTO:

Mikrozaļumi satur dažnedažādus vitamīnus, minerālvielas un atsvaidzina vienveidīgu uzturu.

Vairāk receptes ar mikrozaļumiem meklē žurnāla “Bērnudārznieks” jaunākajā numurā.

 

Gatavošanas laiks: 5 minūtes

Daudzums: apmēram 300 ml

 

Reklāma
Reklāma

Nepieciešams:

  • 2 saujas mikrozaļumu
  • 4 saujas rukolas salātu
  • 1 sauja grauzdētu ciedru riekstu (vai Indijas)
  • 2 saujas rīvēta cietā siera
  • 1 tējk. ķiploka granulu vai 1 daiva svaiga ķiploka
  • 0,5–1 laima sula
  • 150 ml vīnogu kauliņu eļļas

 

Gatavošana:

  • Visu liek blendera traukā un samaļ pesto.
  • Pēc tam liek burkā un glabā ledusskapī.
  • Pašu gatavots pesto jāizlieto 5 dienu laikā.
  • Var sasaldēt, sadalot mazākās porcijās.

Saistītie raksti