Neceptā biezpiena torte

FOTO: no personīgā arhīva

Sastāvdaļas:


Pamatnei:
4 paciņas selgas cepumu
1 paciņa sviesta

Saldajai masai:
1 kg biezpiena
0.5 l saldā krējuma
0.5 kg cukura (var būt vairāk, atkarībā, cik saldu vēlas)
200 gr krāsainās marmelādes
1 paciņa želantīna

Garnēšanai:
Šokolādes skaidiņas, augļi, marmelāde u.c. – pēc personīgajiem ieskatiem


Pagatavošana:
Želantīnu uzbriedina. Cepumus saberž ļoti smalki (lai ir kā smiltis, var samalt gaļasmašīnā vai smalcināt ar blenderi). Pievieno izkausētu sviestu un samaisa viendabīgu masu, ar kuru izklāj kūkas formu – es parasti lietoju kēksu pannu ar noņemamām malām, lai, uzklājot biezpiena masu, nenotecētu nost. Bet var arī likt citās pannās un veidot kūkai formu.
 Biezpienu izmaļ caur gaļasmašīnu, pievieno saputotu saldo krējumu, cukuru un sagrieztu marmelādi, tad pievieno atlaidinātu želantīnu un visu masu uzlej uz cepumu pamatnes. Liek ledusskapī. Var ēst jau pēc pāris stundām!
Šo kūku var taisīt arī, cepumus nesaberžot, bet kārtojot pa kārtām – cepumi, biezpiens, cepumi, biezpiens.
Lai labi garšo!