Griķu–ābolu pankūkas ar rudzu miltiem

Vakara maltītei jābūt vieglai, jo arī visi mūsu orgāni pošas miegam. Graudaugu pankūciņas ar augļiem un medu ir ne vien gardas, bet arī ļoti piemērotas vakariņām.
Pankūkas garšo gan lieliem, gan maziem, un katrreiz dekorācijas iespējams variēt, lai garšas kārpiņām neapnīk.

FOTO: Sigita Āboltiņa

Pankūkas garšo gan lieliem, gan maziem, un katrreiz dekorācijas iespējams variēt, lai garšas kārpiņām neapnīk.

Vakara ēdienreizei labi der piena produkti, dārzeņi, augļi un ogas. Pēdējie divi ar nosacījumu, ja nav liekā svara, jo gan augļi, gan ogas bagātīgi satur cukurus. Tāpat vakariņās droši var gatavot produktus no labības grupas – makaroni ar sieru, makaronu, griķu vai rīsu piena zupa vai šie paši graudaugi ar dārzeņiem. Arī dārzeņu, graudaugu vai augļu pankūciņas ir viegli pārstrādājamas mūsu organismam, turklāt veselīgas un dikti garšo gan lielām, gan mazām mutītēm. 

Mūsu ģimenē iecienītas ir griķu–biezpiena, auzu–zemeņu un griķu–ābolu pankūkas ar ogām un medu vai tāpat bez piedevām. Šoreiz padalīšos ar griķu–ābolu veselīgo pankūku recepti.  

Vajadzēs:

Reklāma
Reklāma
  • paciņu (100 g) vārītus griķus
  • divus, trīs ābolus
  • 2 olas
  • ēdamkaroti brūnā cukura
  • šķipsniņu sāls
  • rudzu miltus
  • eļļu cepšanai
  • ogas un medu dekorēšanai

Pagatavošana:
Vārītiem griķiem pievieno sarīvētus ābolus (cik smalki rīvē, ir gaumes jautājums. Es to daru uz rupjās rīves, bet dēls mēdz blendēt, lai sanāk putriņa), sakultas olas, cukuru, sāli un visu rūpīgi sajauc. Tad liek klāt miltus pēc vajadzības. Parasti vajag tiešām maz, kādu pusglāzi, jo mīklai jābūt tādai pļockainai, lai pankūkas būtu vieglas. 
Sakarsē pannu ar eļļu un cep brūnas no abām pusēm. Pasniedz ar ogām un medu vai jebko citu, kas garšo, bet ir veselīgs. 
Labu apetīti!