Lielie ķirbja cepumi ar šokolādes graudiņiem

Šāda veida cepumi jeb drīzāk plācenīši mūsu mājās top gana bieži. Pagatavošanai mazs laika patēriņš, ietaupījums uz sviestu un cukuru. Taču pats galvenais – garšo bērniem. Šī izceptā porcija pazuda tās pašas dienas laikā.
Recepte ir viegla, ātri pagatavojama un nav vajadzīgs cukurs.

FOTO: Eva Lanka

Recepte ir viegla, ātri pagatavojama un nav vajadzīgs cukurs.

Sastāvdaļas:

  • 500 g ķirbja biezenis
  • 3 olas
  • Kanēlis
  • Šķipsna sāls
  • 3 ēdamkarotes brūnais cukurs
  • 50 g sviests
  • Milti
  • Auzu pārslas
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • Termoizturīgie šokolādes graudiņi

 

 

Gatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Izkausē un atdzesē sviestu. 
  2. Ķirbja biezeni samaisa kopā ar olām, kanēli un sāli. Pievieno sviestu un samaisa.
  3. Masai pa dažām ēdamkarotēm ber klāt miltus un auzu pārslas, ik pa laikam apmaisot– mīklai beigās jāsanāk pabiezai. Mēs likām klāt parastos kviešu un pilngraudu miltus, taču var izmantot jebkādus pēc saviem ieskatiem un iespējām.
  4. Beigās mīklā iemaisa šokolādes graudiņus un cepamo pulveri. 
  5. Cepamo plāti noklāj ar cepamo papīru, to nedaudz ieeļļo. Ar ēdamkaroti veido plācenīšus un cep 190 grādos zeltaini brūnus (aptuveni 25–30 minūtes).

 

Saistītie raksti