Zemeņu sula

Ja zemeņu daudz, jāspiež sula. 

Gardi!

FOTO: Shutterstock.com

Gardi!

1.    paņēmiens. Izspiestu sulu lēnu uzkarsē emaljētā katlā līdz 96 grādiem, pieliek 1 g citronskābes uz 1 l sulas un ātri salej sterilās pudelēs, kas izņemtas no ūdens no verdoša ūdens. Pudeles noslēdz ar novārītiem korķa aizbāžņiem un noliek guļus, lai aizbāžņus vēl papildus karsētu. Lai izspiestu gaisu, sulu iepilda līdz pudeles kakla malām. Aizbāzni iespiež it kā ieskrūvējot. Kad sula atdziest, tā ir līdz pudeles kakla pusei, bet zem aizbāžņa ir bezgaisa telpa.
Sulu pudeles var noslēgt arī ar sterilām, verdošā ūdenī noplaucētām gumijas plāksnēm (no vecu velosipēdu kamerām) apmēram 9x9 cm izmērā un sasiet ar aukliņu zem kakla atmalas. Tikai šādā gadījumā pudeles jāpiepilda tā, lai sula pārlītu pāri malām (lai izspiestu gaisu)  un virs kakla izveidotos „kupoliņš”. Šādā veidā noslēgtas pudeles nedrīkst nolikt guļus, kā to dara ar aizkorķētām pudelēm.


2.    paņēmiens. Sterilās pudelēs salej aukstu sulu līdz to kakla pusei un pudeles noslēdz ar steriliem korķa aizbāžņiem. Aizbāzni un pudeles kaklu nosien ar auklu. Tad pudeles liek aukstā ūdenī katlā uz paliktņa un pasterizē 75 grādu temperatūrā 30 minūtes.


Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993
 

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas