Kamberlendas ievārījums (jāņogu un upeņu ievārījums)

Šo ievārījumu var pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem vai aknu pastēti Kamberlendas mērces vietā. Šai gadījumā tam jāpievieno arī vīns un sinepes, un kārtīgi jāizmaisa. Šāda mērce būs mazliet biezāka nekā klasiskā Kamberlendas mērce.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no www.dansukker.lv arhīva

Apelsīnu nomizo ar kartupeļu mizojamo nazīti un mizu sagriež ļoti smalkās strēmelītēs. Atdala atlikušo baltuma, augli sadala daiviņās. Katru daiviņu izloba no apvalka un sagriež gabaliņos. Visu kopā ar ogām un ūdeni saliek katlā, nosedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt 10 minūtes. Pievieno cukuru un vēlreiz uzvāra (apmēram 2 minūtes).


Vēl receptes lasi www.dansukker.lv

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sarkano jāņogu - 600.gr
  • Upeņu - 400.gr
  • Ūdens - 100.ml
  • Apelsīns - 1.gb
  • Cukurs - 1.kg