Trakie gurķi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Stingrus, lielus, bet vēl nepāraugušus gurķus sagriež 0,5 cm biezās ripās un ar mazākajām piparkūku formiņām izspiež zvēriņus, zvaigznītes, mēnestiņus...un liek 1/2 burciņās. Ūdenī kārtīgi savāra garšvielas gurķu marinēšanai, uz beigām pievieno sāli un cukuru. Padzisušai marinādei pievieno etiķi vai citronskābi (kā nu kurā ģimenē lieto).Visu izkāš un iegūto šķidrumu pārlej formiņu gurķiem. Sterilizē kā vienmēr, 1/2 l burciņas kādas 15 min.
Ar 1l marinādes var pārliet kādas 4 1/2l burciņas.
Pārpalikumus sakapā un burkā iekšā un uzlej to pašu marinādi, sterilizē. Ziemā nolejam šķidrumu un klāt ātrajam rosolam.

 

Recepti iesūtīja: Sandra Vēvere, konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Gurķi
  • Garšvielas gurķu marinēšanai
  • Ūdens - 1.l
  • Cukurs - 4.ēd.k.
  • Sāls - 1,5 - 2.ēd.k.
  • Etiķis - 10.ēd.k.