Kraukšķīgie gurķīši eļļā

FOTO: Shutterstock.com

Gareniski sagrieztiem, nemizotiem gurķīšiem 4 vai 6 daļās, atkarīgs no gurķu lieluma un patikšanas. Pievieno visas iepriekš minētās sastāvdaļas un atstāj apmēram 4 st., lai sasulojas.Liek burkās, pārlej ar izveidojušos marinādi. Steralizē, līdz gurķi maina krāsu (viegli dzeltenīgi) aizvāko, un ar vāciņu uz leju atstāj uz vairākām stundām līdz atdziest.
Labu apetīti.

 

Recepti iesūtīja: Agrita (Neilande) Miķelsone, konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Gurķi ar mizu - 4 .kg
  • Cukurs - 1.gl
  • Etiķis 9% - 1.gl
  • Eļļa - 1.gl
  • Sāls - 100.gr
  • Sinepes - 1.ēd.k
  • Saspiests ķiploks - 1.ēd.k
  • Malti melnie pipari - 1.des.k
  • Zaļumi (dilles, pētersīļi).pēc garšas