Ātri un gardi jeb Kišs no tā, kas mājās

"Dārgākais ēdiens ir tas, kuru mēs izmetam ārā," saka IG satura veidotāja, pavārgrāmatas “Garšīgs nav sarežģīts” autore Elizabete Valujeva. Viņa "Getliņi EKO" "Leftover" ēdiena gatavošanas meistarklasē atklāja recepti, ko pagatavot no pāri palikuša ēdiena, lai tas neaizietu bojā un nebūtu jāizmet.
Pavisam vienkārša recepte, kā ēdienam dot otro dzīvi.

FOTO: Publicitātes foto

Pavisam vienkārša recepte, kā ēdienam dot otro dzīvi.

Sastāvdaļas:

Var pagatavot smilšu mīklu vai arī izmantot veikalā nopērkamo kārtaino mīklu, loksnes kopā izrullējot un pārklājot pāri cepamajai formai. 
 

Smilšu mīklai:

  • 300 g  miltu 
  • 200 g auksta sviesta 
  • 1 ola 
  • šķipsniņa sāls 
  • ēdamkarote ūdens

 

Reklāma
Reklāma

Pildījumam:

  • 4 olas
  • 200 ml saldā krējuma
  • dārzeņi pēc izvēles
  • gaļa pēc izvēles (salami, sacepta vistas gaļa, piemēram) 
  • 100 g labi kūstoša siera
  • 2 ēdamk. grieķu jogurta
  • sakapāti pētersīļi
     

Pagatavošana

  1. Smilšu mīklas sastāvdaļas sajauc kopā un mīca ar rokām līdz izveidojas mīklas bumbiņa. To ieliek bļodā/ietin vaska drānā un liek ledusskapī uz stundu. 
  2. Tikmēr sagatavo pildījumu – visas sastāvdaļas sajauc kopā. 
  3. Kad mīkla ir atdzesēta, to izrullē apaļā formā, izklāj cepamformā, ar pirkstiem pielīdzinot maliņas. Ar dakšiņu sacaurumo mīklu cepamformas vidusdaļā un liek apbrūnināties uz 15 minūtēm. 
  4. Tālāk mīklas pamatnei pāri lej pildījumu un liek cepties 190 grādos uz 25-30 minūtēm.

Saistītie raksti