Pašu gatavots luksofora saldējums: bez cukura un liekām piedevām
Spilgtas krāsas un augļu kārtas padara šo saldējumu vizuāli pievilcīgu un jautru! Tajā nav ne cukura, ne lieku piedevu – tikai tīrs augļu prieks katrā kumosā.

FOTO: Publicitātes foto
Viegli pagatavojams saldējums, kas bērniem patiks luksofora krāsu dēļ vien.
Recepti iesaka sertificēta uztura speciāliste, Rimi Bērniem eksperte Olga Ļubina.
Sastāvdaļas:
- 250 g mango
- 250 g zemeņu
- 250 g kivi vai vīnogas (ar vīnogām rezultāts saldāks!)

Pagatavošana
- Mango nomizo un sagriež.
- Katru augli sablendē atsevišķi.
- Formiņās lej masu pakāpeniski – vispirms mango, tad zemeņu un visbeidzot kivi kārtu.
- Liek saldētavā uz 4–6 stundām, līdz saldējums pilnībā sasalis.