4 brīnišķīgas vietas Liepājā, kur baudīt nesteidzīgus mirkļus

Lai paplašinātu redzesloku un atklātu vietas, kur baudīt kopā būšanu pilsētā, izveidota Latvijas pilsētas punktu karte, kurā ikviens aicināts dalīties ar savām iemīļotajām vietām kafijas pauzei, veldzējošam klusumam vai līksmam brīdim draugu kompānijā. Te daži ieteikumi tiem, kuri plāno apmeklēt Liepāju!
Ziemeļu fortos var vērot viļņu spēku, iespaidīgus jūras skatus un mierīgus saulrietus.

FOTO: Shutterstock.com

Ziemeļu fortos var vērot viļņu spēku, iespaidīgus jūras skatus un mierīgus saulrietus.

Dinamiskai dienai pilsētā nepieciešams labs ceļvedis – tāda ir “Narvesen” radītā Latvijas pilsētas punktu karte, kurā Latvijas iedzīvotāji atzīmē savas mīļākās vietas kafijas vai maltītes baudīšanai. Aktīvāko pilsētnieku pievienotajām spotiņu vietām Top10 ceturtajā vietā ierindojas liepājnieki, kuri dalās ar savām īpašajām vietām Liepājā, kur apstāties un tvert mirkli dienas skrējienā.

 

Ziemeļu forti

Ekskursijas vērts apskates objekts, kur īpaši liela vēja laikā bez silta dzēriena vai spēcinošas uzkodas neiztikt. Ziemeļu forti ir Liepājas cietokšņa sastāvdaļa, kas būvēti 19. gadsimta beigās, lai pasargātu Liepājas jūras kara bāzi ienaidnieka uzbrukuma gadījumā. Ziemeļu fortos var vērot viļņu spēku, iespaidīgus jūras skatus un mierīgus saulrietus, kā arī nokļūt emociju pasaulē, skatoties uz franču mākslinieka radīto sirmgalves portretu uz drupu sienām. 

 

Karosta un Ziemeļu mols

Unikāla, brīnumaina un paradoksāla vieta, kam īpaša vieta ir atvēlēta arī pasaules vēstures un arhitektūras kontekstā. Karosta ir lielākā vēsturiskā militārā teritorija Baltijā un aizņem gandrīz vienu trešdaļu no visas Liepājas teritorijas, kurā savdabīgi savijas grezna 19. gadsimta beigu arhitektūra un militārais skarbums, kas tajā pašā laikā piemērots civilai un mūsdienīgai dzīvei un uzņēmējdarbībai. Ziemeļu mols, Latvijā garākais mols, ir liepājnieku iecienīta vieta saulrieta vērošanai un jūras zivju makšķerēšanai, bet vētras laikā varenu dabas skatu un dabas spēka apbrīnošanai.

Reklāma
Reklāma

 

Jūrmalas parks un Zilā karoga pludmale 

Apmeklēta pastaigu, atpūtas un tikšanās vieta ikvienā gadalaikā, jo ikviens, kurš viesojas Liepājā, dodas uz pludmali un parku. Šī ir pirmā pludmale Latvijā, kas pielāgota cilvēkiem ar redzes un kustību traucējumiem, kā arī speciāli izveidotu peldvietu. Piejūras parks ir ievērojams ar tādiem apskates objektiem kā koncertestrāde “Pūt, vējiņi!”, Gulbīšu dīķis ar strūklakām, muzikālais un izgaismotais vides dizaina objekts “Spoku koks” par godu Liepājas rokgrupai “Līvi”, kā arī Latvijā lielākās bungas kā atgādinājums par Liepāju kā Latvijas rokmūzikas galvaspilsētu.

 

Zirgu salas dabas taka 

Četrus kilometrus gara koka laipu pastaigu taka, kas aprīkota ar divām skatu platformām ezerā un putnu vērošanas torni. Taka papildināta ar augu stādījumiem, āra trenažieriem un iekārtotām atpūtas vietām. Laipu zona pieejama cilvēkiem ratiņkrēslos un vecākiem ar bērnu ratiņiem. Daži saka, ka pastaiga pa šo taku ir kā iespēja būt nedaudz virs zemes.

Saistītie raksti