Lielā tīrīšana – dabai, cilvēkiem un maciņam draudzīgi

Kad pavasaris jau ieskrējies, daba pucējas ar košu zaļumu un dienas beidzot ir patīkami siltas, ir ļoti ērti sarīkot lielo mājas kārtošanu un tīrīšanu. Ievērojot pāris noderīgus padomus, ieviesto kārtību un tīrību mājās var saglabāt ilgi – lai pēc nedēļas jau nešķiet, ka pūles bija veltas.
Lielā tīrīšana – dabai, cilvēkiem un maciņam draudzīgi

FOTO: Shutterstock.com

Lielo tīrīšanu kvalitatīvi, lēti un vienlaikus dabai un cilvēku veselībai draudzīgi palīdzēs paveikt W5 zīmola tīrīšanas līdzekļi, kas plašā klāstā un par izdevīgām cenām pieejami visos “Lidl” veikalos. 

 

5 uzmanības vērti padomi

  1. Ar ko sākt? Ar plānu! Sadali darbus pa veidiem, telpu zonām un dienām! Ieplāno pietiekami laika visiem darbiem un iesaisti palīgos visus ģimenes locekļus. Sāc ar krājumu pārbaudi, kādus tīrīšanas līdzekļus nepieciešams iegādāties un kādi jau ir mājās.
  2. Tīrība un kārtība iet roku rokā. Ja katrai lietai ir sava vieta, ja tās pēc lietošanas tiek uzreiz noliktas atpakaļ skapī, plauktā, atvilktnē vai kastē, mājās puse darba jau būs padarīta. Izmanto mantu kārtošanai piemērotas tvertnes – kastes, grozus, un nepārslogo ar mantām horizontālās virsmas, piemēram, galdus, plauktus un palodzes. Tīrīšana būs daudz ātrāka un vieglāka.
  3. Pievērs uzmanību izmantotajiem tīrīšanas līdzekļiem – vienmēr ir svarīgi izvēlēties dabai draudzīgus līdzekļus. Tīrot māju ar labu sadzīves ķīmiju, nav nepieciešams to izmantot lielā daudzumā, māja būs tīra un videi labāk, ja izmantosi vien nedaudz līdzekļa.
  4. Pēc lielās pavasara tīrīšanas labs veids, kā noturēt mājās kārtību, ir sadalīt telpu ātro uzkopšanu pa dienām. Piemēram, pirmdienās 15-20 minūtes veltīt vannasistabai, otrdienās 15-20 minūtes virtuvei utt.  Ar tik mazu laiku un efektīviem palīglīdzekļiem pilnīgi pietiek iknedēļas uzkopšanai.
  5. Izmanto “ātro palīdzību” tūlītējai uzkopšanai – mitrās salvetes ir neaizstājams palīgs brīžos, kad ātri jāsavāc netīrumi, kas ienesti no āra, izlijuši vai izbiruši.

 

W5 mājas tīrīšanas līdzekļu izlase


Brīnumainās salvetes

Universālās tīrīšanas salvetes – ļoti populārs līdzeklis, lietojamas gan lielajā tīrīšanā, gan ikdienā, savācot mazus un lielus netīrumus virtuvē, priekšnamā un citās telpās. W5 salvetes ir 100% bioloģiski noārdāmas, ar 99% dabīgām sastāvdaļām, bez mikroplastmasas. To iepakojums gatavots no pārstrādātām izejvielām. “Lidl” piedāvā  vairāku veidu salvetes, piemērotas gan mēbeļu tīrīšanai, gan citiem darbiem. Tāpat pieejamas arī salvetes ar aromātu un bez – visām gaumēm! Salvetes būtu ieteicams vienmēr turēt mājās kā ērtāko un ātrāko ikdienas tīrīšanas līdzekli. 

 

 

Reklāma
Reklāma

Atbrīvo ceļu saulei

Logu un stiklu līdzeklis ir īpaši noderīgs un piemērots pavasara tīrīšanai, lai atbrīvotu logus no ziemas putekļiem un ielaistu telpās maksimāli daudz pavasara priecīgās saules gaismas. Iepakojums izgatavots no otrreizēji pārstrādāta materiāla.

 


Tīrs no ārpuses un iekšpuses

Izlietnē aizskalojam daudzas lietas un vielas – virtuvē ēdiena paliekas, mērces un taukus, vannasistabā - ziepes, šampūnus un matus. Tas viss var sakrāties caurulēs un veidot pat aizsprostojumus. Tādēļ visiem ziemas laika netīrumiem ir jāpazūd no caurulēm, un ūdenim pa tām ir jāplūst priecīgi un ātri!  To paveikt palīdzēs cauruļu tīrīšanas līdzeklis, kurā nav videi kaitīgo mikroplastmasas piejaukumu. 

 

Videi draudzīga trauku mazgāšana vienmēr

Iespējams, tu mājās lieto sezonām piemērotus trauku komplektus – tad šis ir pēdējais brīdis, lai Ziemassvētku dāvanā saņemto iemīļoto krūzi ar sniegpārsliņām noliktu tālajā plauktā. Tā arī trauki piedalīsies lielajā pavasara uzkopšanā. Taču, pat ja trauki nemainās, ģimene un daba ir pelnījuši videi draudzīgus trauku mazgāšanas līdzekļus – W5 sērijā ir gan videi draudzīgas trauku mašīnas tabletes, gan spīdums traukiem, gan līdzeklis trauku mazgāšanai ar rokām. “Lidl” ir nodrošinājis, lai nevienā no tiem nebūtu mikroplastmasas daļiņu – tas ir ļoti būtiski, lai rūpētos par jūras dzīvnieku un arī cilvēku veselību.

 

 

Saistītie raksti