Kā izvēlēties ziemas zābakus bērnam?

Svarīgākais ziemas zābaku uzdevums ir pasargāt pēdas no vides ietekmes, raupjas virsmas, mitruma un aukstuma, vienlaikus nodrošinot labvēlīgu, stabilu, sausu un siltu “klimatu” apaviem iekšpusē. Latvijā laikapstākļu svārstības ir izteiktas, līdz ar to svarīgi kā pieaugušajiem, tā bērniem piemeklēt atbilstošus ziemas apavus, kas spēs nodrošināt iepriekš minētas kvalitātes.
Labs “klimats” apavos nodrošinās to, ka bērna pēdas būs pasargātas no svīšanas, tulznām un nobrāzumiem.

FOTO: Publicitātes foto

Labs “klimats” apavos nodrošinās to, ka bērna pēdas būs pasargātas no svīšanas, tulznām un nobrāzumiem.

Ja vēlaties iegādāties kvalitatīvus ziemas zābakus savam bērnam, iesakām pievērst uzmanību turpmāk minētajiem aspektiem.

 

Kā apavos jutīsies pēda?

Lai pēdas justos komfortabli, nepieciešams izvēlēties apavus, kas ir atbilstoši ārējiem apstākļiem. Labs “klimats” apavos nodrošinās to, ka bērna pēdas būs pasargātas no svīšanas, tulznām un nobrāzumiem. Izvairieties no apaviem, kas neelpo un kuros nav paredzēta mitruma kontrole.

 

Pareizs atbalsts

Tikai apavu papēdim būtu jābūt pilnībā stīvam, pārējai zoles daļai būtu jābūt elastīgai, lai, bērnam pārvietojoties, apavi nodrošinātu dabisku pēdas kustību, sniedzot balstu un ļaujot nostiprināties muskuļiem bērna augošajās pēdas un kājās.

 

Kārtīgas, stabilas zoles un laba saķere

Zoles, kurās ir rupjš raksts nodrošinās labāku saķeri un pasargās no paslīdēšanas, savukārt, zoles starpslāņiem būtu jābūt veidotiem no mīkstiem un atbalstošiem materiāliem. Zolēm jābūt mīkstām, bet tikai nepieciešamajās zonās. Piemēram, zem pēdas mīkstās daļas zolei būtu jābūt mīkstai, bet vienlaikus stabilai, neļaujot pēdai pārlieku kustēties sāņus. Lai pārbaudītu zoļu stingrību un stabilitāti, mēģiniet sagriezt zābaku līdzīgi kā izgriežot veļu.

 

Kvalitatīvi stiprinājumi

Ņemot vērā, ka bērns, kam zābaki būs kājās, ļoti iespējams īpaši par tiem nepiedomās, apaviem jābūt ar labiem stiprinājumiem. Pārbaudiet, vai zābaki pirkstu, papēža un pēdas virspuses daļā pasargās bērna pēdas no triecieniem. Tāpat novērtējiet stiprinājumus un aizvēršanas mehānismu. 

 

Patīkams dizains

Lai arī no vecāku viedokļa bērnu apaviem svarīgākā ir funkcionalitāte, bērns pats visticamāk par to īpaši neuztrauksies. Bērns vēlēsies zilus vai rozā apavus, kas mirgo vai kam piestiprināts kāds konkrēts simbols, neatkarīgi no tā, kādi ārā ir laikapstākļi. Kad esiet pārliecinājušies, ka apavi spēs nodrošināt funkcionalitāti, pārliecinieties, ka bērnu apmierina arī Jūsu izvēlēto ziemas zābaku dizains. 

Ļaujot bērnam pašam izvēlēties apavus, izvairīsieties no situācijas, kad bērns atteiksies vilkt ziemas zābakus.

 

Vienkārši lietojama aizdare

Papildus tam, ka apavi ir pietiekami plati un viegli uzvelkami, pārliecinieties par to, ka aizdare ir viegli lietojama. Bērniem ērtāki būs apavi ar rāvējslēdzēju, savelkamu gumiju vai velkro jeb aizlīmējamu aizdari. Svarīgi pārliecināties, ka aizdare būs pietiekami kvalitatīva, jo ne reti bērniem, rotaļājoties patīk apavus novilkt un uzvilkt vairākkārtīgi. Izvēloties ziemas zābakus, ko bērns pats spēs uzvilkt un novilkt, tiks veicināta bērna pašapziņa un patstāvīgums.

 

Daži apavu zīmoli, ko vērts izmēģināt

Demar

Demar zābaki uzskatāmi par pasaulē vieglākajiem zābakiem. Tie ir pilnībā ūdens izturīgi un ideāli piemēroti gan aktīviem bērniem, gan pieaugušajiem. Demar zābaku pāris sver vien 120 gramus, tāpēc tie būs īpaši piemēroti arī pašiem mazākajiem un tiem, kas tikko sākuši staigāt. Zābakos ir izņemama, mazgājama kokvilnas zeķe, kas ļaus parūpēties par to, ka bērna zābaki būs vienmēr higiēniski tīri. 

 

Kuoma

Kuoma ziemas zābaki bērniem ir īpaši piemēroti ziemeļu klimatam, nodrošinot praktiskumu, komfortu, siltumu un kvalitāti. Slavenākais Kuoma ziemas zābaku modelis ir Putkivarsi, kas ir īpaši ērti, siltināti zābaki ar kvalitatīvu, mitrum izturīgu apdari un zoli, kas ļaus pārvietoties pa sniegu un pat ledu. Kuoma ziemas zābaki bērniem ir izturīgi un ar minimālu, estētisku, bet spilgtu dizainu.

 

Viking

Viking ziemas zābaki bērniem veidoti tā, lai atbalstītu pareizu bērnu pēdu attīstību, kamēr tās aug. Bērnu pēdas ir trauslas, skriemeļi vēl veidojas, tāpēc nepieciešams nodrošināt pareizu atbalstu. Pārāk cieši apavi var traucēt pareizu pēdas attīstību, tāpēc ieteicams izvēlēties ergonomiski pareizus apavus, kas nodrošinās pareizu atbalstu. 

Viking ziemas zābaki bērniem būs īstie, jo liks bērnam aizmirst, ka kājās ir zābaki. Viking zābaki ir viegli uzvelkami un pieejami gan ar aizlīmējamu aizdari, gan ar savelkamām gumijām, kas ļaus zābakus pielāgot tā, lai tie ērti turētos arī mazākajās kājās.

 

 

Šo un citu labāko zīmolu zābakus atradīsiet interneta veikalā 220.lv!

 Ieskatieties un izvēlieties labākos apavus savam bērnam!