Par mūsu ģimenes strīdu iemeslu kļuvusi nauda

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. 

“Pašreiz dzīvē ir tāds posms, ka viss sagriezies kājām gaisā. Ar draudzeni kopā bijām vairāk nekā četrus gadus. Nu, varētu teikt, ka pēdējais pusgads ir pagājis vienos strīdos un strīdu iemesls - kā jau vairums ģimenēm - bija nauda,” pēc padoma portāla mammamuntetiem.lv Jautā speciālistam vērsies kāds tētis. 

Pēdējais pusgads ir pagājis vienos strīdos un strīdu iemesls - kā jau vairums ģimenēm - bija nauda.

FOTO: Evita Knospiņa, http://www.lotart.lv

Pēdējais pusgads ir pagājis vienos strīdos un strīdu iemesls - kā jau vairums ģimenēm - bija nauda.

Vīrieša stāsts par ģimenes problēmsituāciju:

“Mūs kopdzīvē ir dzimis bērniņš, kuru mēs ļoti mīlam un lolojam. Nesen draudzene paziņoja, ka mums abiem jāpārdomā mūsu jūtas, jo esam tā kā atsvešinājušies, gan sadzīviskājā ziņā, gan intīmā dzīvē. Un ieteica padzīvot atsevišķi. Bērns, protams, paliek pie mammas, jo visiem bērniem mamma ir tuvāka. Patreiz nezinu, ko darīt un kas notiek... Man vairs nav 

mīļotās sievietes, un nav arī mana bērniņa... Esmu apjucis. Ar bērnu satikties varu, bet draudzene ir norobežojusies no manis. Vai man gaidīt un cerēt, ka viss kaut kad būs labi, vai samierināties ar notiekošo?” 

 


Atbild Sarmīte Šmite, nodarbības Mērķu apzināšanās un realizēšana vadītāja 

Situācija nav no patīkamākajām, bet dot atbildi, ko patreiz labāk darīt, ir pagrūti. Aprakstītais skatījums ir no vienas puses. Ja uz lietām paskatāmies no vairākām pusēm, tad arī var atrast optimālāko variantu. Ar varu attiecības uzlabot nevarēs. Tas ir labi, ka varat tikties ar savu bērniņu. Izmantojiet šo laiku kopā par visiem 100%. Kopā rotaļājieties, runājieties, mācieties, blēņojieties, lai laiks, kas pavadīts kopā, paliek atmiņā kā kaut kas skaists un neaizmirstams. 

 

Lai paliek visi pārmetumi. Iespējams, ka kaut kas no visa tā ir tāds, kas liek sievietei aiziet. Ja jums ir dots laiks sev, tad noteikti to arī sev izmantojiet. Vīrietis ir tas, kas apgādā sievu un bērnus, dod viņiem emocionālu patvērumu. Tātad pašam jākļūst stabilam. Ja ir iespēja, tad mēģiniet apgūt ko jaunu, vai papildiniet veco.

Ieteiktu rīkoties. Rīkoties, lai mainītu savu dzīvi uz augšu. Kļūt par vīrieti, kas uzņemas atbildību, pagaidām par savu un bērna dzīvi.

Reklāma
Reklāma

Visa dzīve ir viena mācīšanās un laikam pati svarīgākā ir, kā veidot attiecības. Šīs zināšanas skolā nemāca, tāpēc ieteiktu meklēt atbildes senajās zināšanās. Tās māca nevis prasīt, bet dot. Un kādi katram ģimenē ir pienākumi. Nav jāapgūst kādas

filozofijas, bet no visa var iegūt dzīves gudrību, kas tieši jums palīdzēs iziet no situācijas.

 

Dodiet sev un draudzenei laiku. Steigā bieži sadarām muļķības, īpaši emociju brīžos. Cerēt jau vienmēr var, bet ir kāds pavisam nelāgs teiciens, ka cerība ir... mierinājums. Tātad labāk ieteiktu rīkoties. Rīkoties, lai mainītu savu dzīvi uz augšu.

Kļūt par vīrieti, kas uzņemas atbildību, pagaidām par savu un bērna dzīvi. Un tālāk jau laiks rādīs.

Būs vajadzīgs liels spēks un pacietība, lai sakārtotu bijušās attiecības, jo pus gadu esat viens otram daudz sarunājuši.

 

Piepildiet savu laiku ar fizisku darbošanos, atrodiet jaunas intereses, lai mazāk prāts nodarbināts ar domu tīšanu – kas bija slikti vai nepareizi darīts. Tas neko neuzlabos. Ieteiktu savās domās atkal pārdzīvot tos labos kopdzīves mirkļus, kad jums bija labi, mīļi, skaisti, kad pratāt dot un pieņemt. Ja to spēsiet, tad, iespējams, daudz kas mainīsies. Ieraugiet draudzeni atkal ar tām acīm, kas jums bija kādreiz....

 

Negaidiet neko. Viss notiks tā, kā tam būs jānotiek!