Kā izkrāsot seksuālo dzīvi?

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu.

„Esmu divu bērnu māmiņa, tāpēc seksuālā dzīve ir nedaudz iesūnojusi, jo ar to varam nodarboties vien brīžos, kad mazie guļ vai atrodas pie vecvecākiem. Un sekss ir kļuvis vienveidīgs. Gribētos kaut ko pamainīt, tikai trūkst ideju, KĀ. Kā vēl iespējams iepriecināt vīru, nesaceļot pamatīgu troksni un neiztērējot kaudzi naudas?” Stāsta attiecību konsultants Arturs Šulcs.

Foto: Jogita Erta, mammam.lv reģistrētā mamma

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Jogita Erta, mammam.lv reģistrētā mamma

Atrodi laiku
Viss vienmēr sākas ar vēlmi padarīt seksuālo dzīvi krāsaināku un laika atrašanu tam. Svarīgi ir gribēt padarīt attiecības daudzveidīgākas, nevis gribēt, lai to izdara partneris. Nav noslēpums, ka ikdienā pāra dzīvē var iezagties rutīna, bet pēc mazuļa piedzimšanas — nogurums. Tāpat ir simtiem ikdienas problēmu, kurām ir vajadzīgs agrāks vai vēlāks risinājums. Tajā brīdī, kad sāk likties — visa ir par daudz, bet dažās jomās kaut kā ir par maz —, uz brīdi jātiek vaļā no atbildības nastas par darbiem, darbiniekiem, bērniem, rēķiniem, mājdzīvniekiem, nesaremontēto izlietni un neravēto dārzu. Ja ir iespēja, atstājiet puķu laistīšanu un bērnus kāda drauga vai radinieka ziņā un dodieties kādā atpūtas braucienā. Tiem, kas sacīs, ka ar naudu pašlaik ir tā, kā ir, var ieteikt ko citu — izslēdziet telefonus, noslēpiet televizora pulti un nedēļas nogali veltiet vienīgi viens otram. Vēl kāds variants — ielieciet automašīnā telti, sagatavojiet nelielu piknika grozu un dodieties pavadīt nakti pie tuvākā ezera. Patiesībā nav būtiska vieta, bet svarīgs ir fakts, ka jāatrod pietiekami laika, lai paspētu atslābināties, izbaudīt notiekošo un tikai tad ļoti, ļoti lēnām atgriezties realitātē.

 

Tiem, kas sacīs, ka ar naudu pašlaik ir tā, kā ir, var ieteikt ko citu — izslēdziet telefonus, noslēpiet televizora pulti un nedēļas nogali veltiet vienīgi viens otram.


Sauksim to par priekšspēli
Seksuālās dzīves izdaiļošana nenozīmē tikai seksuālu kontaktu. Tas nebūt nenozīmē, ka ikdiena ir tāda, kāda tā ir, un tad vienā jaukā dienā vienojamies — viss, šovakar izraibināsim seksuālo dzīvi! Nē, seksuālās dzīves izdaiļošana var būt vienkārši kopā pavadīts laiks, kas agri vai vēlu beigsies gultā. Uzaicini savu vīru negaidīti uz randiņu. Dodieties uz to nevis kopā, bet katrs atsevišķi — gluži kā randiņu periodā. Aizsūti vīram pikantu īsziņu, pa pastu vēstuli, kurā atzīsties, ka tāda un tāda nakts bija vienkārši lieliska. Aizsūti ar kurjeru dāvaniņu uz vīra darba vietu. Aicini vīru spēlēt kādu galda vai kāršu spēli uz izģērbšanos, protams. Kad esat kādā publiskā vietā, nekautrējieties viens otram pieskarties (varbūt ne gluži tik intīmi, lai apkārtējiem liktu sajusties neērti) un pat nedaudz paskūpstīties. Šādas lietas uzbudinās ne tikai tevi, bet arī vīru. Netici? Pārliecinies!

 

Kad esat kādā publiskā vietā, nekautrējieties viens otram pieskarties (varbūt ne gluži tik intīmi, lai apkārtējiem liktu sajusties neērti) un pat nedaudz paskūpstīties

Reklāma
Reklāma


Izvēlies jaunas vietas!
Jums jau ir bijis sekss automašīnā un uz virtuves galda? Pamēģiniet vēlreiz! Un vēl pamēģiniet mīlēties ūdenī, pirtī, vientuļajā parka stūrī, veikala uzlaikošanas kabīnē vai pamestā ēkā. Bet arī šajā gadījumā jāņem vērā, ka ne seksa fakts būs tas, kas ienesīs krāsainību jūsu dzīvē, bet sajūtas un seksualitātes apzināšanās. Nereti seksu var aizstāt vienkārši peldēšanās kailiem, kuras laikā varēsiet viens otram pieskarties un pēc peldes viens otru maigi noslaucīt. Domas par seksu var modināt sauļošanās kailiem un ķermeņa ieziešana ar krēmu un kopīga došanās pirtī.

Palīglīdzekļi
Dažādi palīglīdzekļi ir tie, kas var dažā situācijā radīt pilnīgi jaunas un spilgtas sajūtas. Var izmantot dažādus lakatiņus, šallītes sasiešanai, spalvas un dažādus specializētajos veikalos nopērkamus palīglīdzekļus: vibratorus, dažādas lodītes, eļļiņas un prezervatīvus ar dažādu smaržu un garšu.
Par garšu un smaržu runājot, nevajag piemirst, ka klasiskais putukrējums ar augļiem, saldējums, ledus gabaliņi, medus, salds liķieris un citas lietas, kas vairāk atbilst jūsu gaumei, var būt brīnišķīga seksa elementi.

 

Nereti seksu var aizstāt vienkārši peldēšanās kailiem, kuras laikā varēsiet viens otram pieskarties un pēc peldes viens otru maigi noslaucīt.


Erotiskā masāža
Erotiskā masāža arī ir ļoti ieteicama, jo tā veicina seksuālā potenciāla attīstību, pastiprina jutīgumu un dzimuma funkciju. Šī masāža ir ieteikta visiem pieaugušajiem neatkarīgi no ģimenes stāvokļa, vecuma un seksuālās pieredzes. Tā bagātina intīmo dzīvi un veicina seksuālās tieksmes palielināšanos. Labsajūta var tikt sasniegta ar glaudīšanu, rokas pieskārieniem ķermeņa jutīgajām daļām, erogēnajām zonām, piemēram, krūtīm, gurniem, dzimumorgāniem, klitoram, lielajām un mazajām kaunuma lūpām. Pirms masāžas iesaku aiziet kopā vannā vai dušā. Masāžu var veikt mūzikas pavadījumā un sveču gaismā. Pirms erotiskās masāžas rokās būtu jāieziež krēms, losjons vai aromātiskā eļļa. Rokām jābūt siltām, maigām, nagiem īsi nogrieztiem, lai partnerim neradītu netīkamas sajūtas.
 



Par līdzīgām tēmām lasi šeit:

Sekss neparastās vietās jeb, kur mīlējas latvieši

Kā izrauties no seksuālas rutīnas