Padomi un ieteikumi veiksmīgākai apģērbu kopšanai + simbolu skaidrojumi

Dažkārt atliek ievērot pavisam vienkāršus noteikumus, lai drēbes izskatītos jaunas un skaistas!

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Gudrās Pūces skola atgādina: rūpējies par savu garderobi, un drēbes kalpos ilgāk.
Uzturi kārtību. Tiklīdz novelc drēbes, pakar tās. Tādējādi tu uzreiz ieraudzīsi mazus traipus vai uzrautus diegus pat tad, ja nepamanīji tos brīdī, kad tie radās.
Nekavējoties iztīri traipus. Ar laiku traipi var ievilkties vai oksidēties, un tos būs grūtāk iztīrīt.
Atbrīvojies no liekā. Uzglabā gadalaikam neatbilstošās drēbes bēniņos, pagrabā vai zem gultas, lai būtu vieta drēbēm, ko šobrīd valkā. Drēbes nenosmērēsies, un tavas drēbju kaudzes neuzkrās putekļus
Drēbes, ko šobrīd nevalkā, uzglabā hermētiski iepakojumos. Tādējādi tās tiks mazāk pakļautas kožu bojājumiem.
Atsvaidzini apģērbus. Visu, ko ilgāku laiku neesi valkājusi, pirms vilkšanas izmazgā. Mazgāšanas līdzekļu aromāts izgaisīs pakāpeniski, pretējā gadījumā no tevis vēdīs kā no appelējušu lietoto apģērbu veikala.
Rūpējies par pogām un diegiem. Vienmēr noglabā liekās pogas, krāsainus diegus vai citus piederumus, kas pievienoti jaunajām drēbēm, vietā, kur tās vēlāk varēsi viegli atrast, piemēram, šūšanas piederumu kārbā. Iespējams, tev tās nevajadzēs pusgadu, taču, kad vajadzēs, tās varēsi viegli atrast.

Audumu kopšana simboli


PIEDALIES AKCIJĀ!

Reklāma
Reklāma

"Gudrās Pūces skola", sākoties jaunajam mācību gadam, atgādina: izvēlies pārbaudītus veļas mazgāšanas līdzekļus un laimē! Pērc jebkurus divus akcijas produktus viena pirkuma reizē un laimē vienu no "Maxima" dāvanu kartēm!

Vairāk informācijas www.izdevigspirkums.lv (loterijas atļaujas Nr. 5878)