Kā grūtniecei kliedēt šaubas, vai mīļotais viņu nekrāpj?

"Man ir liela problēma (pēc manām domām). Man ir aizdomas, ka mans mīļotais un
gaidāmā bērna tēvs mani krāpj. Pirms kāda laika tā jau ir bijis. Viņš gan pagalvi, ka nekrāpj, ka mīlot mani, un bijušais sen ir pagātnē. Bet man rodas aizdomas, ka viņš melo. To noprotu pēc viņa uzvedības! Apgalvo, ka es viņam esmu vienīgā un vismīļākā pasaulē. Ko man darīt? Kā kliedēt savas šaubas?" jautā kāda topošā māmiņa.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Atbild personīgās meistarības trenere, NLP meistare Sarmīte Šmite:
„Gaidot bērniņu reizēm sievietēm ir emociju pārpilnība... Te lejā, te augšā. Tas ir saprotami. Ja jau iepriekš ir bijusi negatīva pieredze, tad ik pa laikam galvā iešaujas domas, kas atsauc atmiņā bijušo notikumu. Lai gan, iespējams, pašreiz tā nemaz nav realitāte. Domājot par to, kā būtu, ja būtu... domās tiek izspēlētas ainas, kas vēlāk var arī realizēties dzīvē. Tas, ka neko vārdos neizsakāt, neko nenozīmē. Jo viss ir enerģija, un otrs cilvēks aizdomas varētu vienkārši sajust zemapziņā. Sajust kā kaut ko nesaprotamu, kā pretenzijas, vai vienkārši negatīvu enerģiju. Bet varbūt tie ir tikai jūsu fantāzijas augļi? Greizsirdības scēnas vai pārrunas rada vēlmi patiešām pārmetumus piepildīt.
Jūs gaidāt kopēju bērniņu.Un viņš šajā laikā sajūt jūsu domas un izjūtas. Uzdodiet sev jautājumu, ja jūs būtu bērniņa vietā, kā jūs justos? Tagad svarīgi uzmanību veltīt pašai sev, skaisti ģērbties, piedomāt pie tā, kā izskatāties ne tikai uz ielas, bet sevišķi svarīgi, kā izskatāties mājās. Lai vienmēr sejā ir smaids, īpaši tad, kad vīrs ierodas mājās. Lai kādas jums būtu šajā dienā problēmas, ir ieradies jūsu vīrietis. Un viņam ir jājūt, ka jūs par to ļoti priecājaties.

Tagad svarīgi uzmanību veltīt pašai sev, skaisti ģērbties, piedomāt pie tā, kā izskatāties ne tikai uz ielas, bet sevišķi svarīgi, kā izskatāties mājās.

Svarīgi šajā periodā, vīrieti pieradināt pie domas, ka tas ir viņa bērniņš. Pielieciet viņa rokas pie sava vēdera, lai sajūt bērniņa kustības. Sakiet, cik labs tētis būs viņu bērniņam. Cik svarīgs būs viņa personiskais piemērs, kā dzīvot, kā veidot ģimeni, kā mīlēt. Jo, cik laimīgi būsiet jūs, tik daudz arī iegūs jūsu bērniņš, jau piedzimstot. Tas būs kā jūsu ieguldījums viņa dzīvē.
Runājieties ar savu bērniņu skaļi, lai tētis dzird: ”Cik jauks ir mūsu tētis, kā viņš mūs abus mīl un rūpējas par mums...” Radiet sev šo laimes pasauli, kurā patiesībā dzīvo arī jūsu bērniņš, jo viņš kādu laiku dzīvos mātes enerģētiskajā laukā. Dzīvē visādi gadās, bet bērns būs jūsu turpinājums…
Un lai vai kā...  Laimīga sieviete staro laimi pasaulē un savā dzīvē piesaista to pašu, ko pati izstaro. Domās radiet sev tādu pasauli, kurā esiet laimīga! Lai jums izdodas!
Tas prasīs ikdienas darbiņu, tātad savu domu organizēšanu. Bet tas ir tā vērts! Jūs to jutīsiet jau pēc pāris nedēļām. Iesaku palasīt rakstiņu, kā uzturēt pozitīvas domas un atbildi sievietei, kura arī neuzticējās savam vīram. LASI ŠEIT!
Jūs esiet sieviete, un sievietēm ir daudz vairāk enerģētikas, tāpēc izmantojiet savu sievietes gudrību. ESIET LAIMĪGA JAU TAGAD!”

Situāciju komentē attiecību konsultants Artūrs Šulcs:
„Cik sena ir pasaule, tik sena ir viena ļoti vienkārša metode – runāšana un izrunāšanās. Kas šeit notiek? Sievietei grūtniecības laikā nāk palīgā hormoni, kas palīdz nomierināties un savākties, bet vīrietim šāda dabīga mehānisma nav. Šobrīd tavs vīrietis var būt daudz lielākā trauksmē nekā tu, jo arī vīrietim grūtniecība ir liels notikums. Lai izteiktu precīzāku vērtējumu, būtu jāsaprot, vai tev šādas bažas nav mantotas no mātes. Iespējams tava māte savus bērnus/bērnu savulaik audzināja viena, līdz ar to bailes tikt pamestai nav tavas pašas bailes.
Vajadzētu mēģināt ar vīru runāt – izteikt savas bažas un uztraukumu. Tomēr to nevajadzētu darīt pārmetuma formā, jo tad cilvēkam automātiski ieslēdzas aizsargreakcija un noliegums.
Diemžēl, nav vakcīnas pret nepārliecinātību un greizsirdību. Te nav cita ceļa, kā iegūt par sevi pārliecību – es būšu māte, es esmu skaista sieviete un lieliska sieva. Es uzticos savam vīrietim un to apliecinu. Rezultātā vīrietis šo atmosfēru mājās sajutīs. Un tad tas jau paliek viņa izvēlē, ko ar to iesākt – sniegt tādu pašu apliecinājumu pretī, būt uzticīgam vai pamest ģimeni. Ir jābūt kādam pirmajam, kurš pārlauž neuzticības un agresīvas nostājas apli. Ir svarīgi radīt kopīgas pozitīvas emocijas. 

Diemžēl, nav vakcīnas pret nepārliecinātību un greizsirdību. Te nav cita ceļa, kā iegūt par sevi pārliecību – es būšu māte, es esmu skaista sieviete un lieliska sieva.

Reklāma
Reklāma

Ja vīrietis, pretēji apgalvotajam, tiešām krāpj, diez vai ir vērts tērēt nervus un meklēt pierādījumus, ja vien nav līdz galam skaidrs, kā rīkoties fakta apstiprināšanas gadījumā. Varbūt viņam tiešām nav citas sievietes, viņš vienkārši izvairās nākt mājās, tāpēc daudz labāk varētu nostrādāt taktika, ka sieviete parāda savu pašpietiekamību, darot lietas, kas pašai sagādā prieku – kopīgas pēcpusdienas ar draudzenēm, teātra apmeklējums, došanās uz kādu interesantu izstādi, pilnveidojošu nodarbību apmeklēšana. Un mēģinājumi ar šo mieru un harmoniju aplipināt vīrieti. Radi atmosfēru, lai viņš saprastu, cik kopā ar tevi ir labi, ka viņam ārpus mājas neviena cita nav vajadzīga. Šajā brīdī nav svarīgi, kā viss ir sācies, svarīgi, ka tagad mājās ir spriedze, no kuras vīrietis vairāk vai mazāk apzināti bēg.”