Ārkārtīgi rets gadījums: sieviete dzemdē dvīņus – katru no sava vīrieša

19 gadus veca Portugālē dzīvojoša brazīliete dzemdējusi dvīņu puikas, kuriem ir atšķirīgi tēvi. Šis ir vien divdesmitais zināmais heteropaternālās superapaugļošanās gadījums pasaulē, kad divas olšūnas tiek apaugļotas ar dažādu vīriešu spermu, vēsta “News.com”.
Abi bērniņi ir sveiki un veseli.

FOTO: Shutterstock.com

Abi bērniņi ir sveiki un veseli.

To, ka viņas gadījums ir viens no miljona, sieviete uzzinājusi pateicoties paternitātes testam. “Es vēlējos noskaidrot, kurš ir tēvs, bet rezultāti mani pārsteidza. Es nezināju, ka tā var notikt,” vēloties palikt anonīma, sieviete atklāja medijiem. 

 

Sievietes ārsts, Dr. Tulio Jorge Franko apstiprināja, ka šis gadījums ir ārkārtīgi rets, un viņš nekad neesot domājis, ka savā dzīvē ko tādu redzēs. 

 

Kā vēsta laikraksts “The Sun”, šāda situācija var rasties divos veidos, proti, ja sievietei pirms ovulācijas ir sekss ar diviem dažādiem vīriešiem un spermatozoīdi atrodas olvados, kad izdalās divas olšūnas. Otrs variants - ja sievietei ir sekss ar diviem dažādiem vīriešiem pēc ovulācijas, un spermatozoīdi spēj apaugļot divas olšūnas. Dzimumaktam nav jānotiek vienā dienā, lai šāda situācija notiktu, taču ārsti piebilst, ka tāda iespēja ir ārkārtīgi reta, jo vīrieša spermatozoīdiem dažas dienas jāspēj izdzīvot sievietes dzimumceļos, turklāt sievietei jāizdala divas olšūnas. 

 

Reklāma
Reklāma

Tā ir reta medicīniska situācija, kas vairāk novērojama starp dzīvniekiem, piemēram, kaķiem, suņiem un govīm, lai palielinātu iespēju vienlaikus radīt vairākus pēcnācējus. 


Abi dvīņu puikas piedzimuši veseli un izskatās līdzīgi. 

 

No portāla www.jauns.lv.

Saistītie raksti