3 dažādas un vienkāršas receptes – iepriekšējā vakarā sagatavojamas brokastis skolēniem

Jauns mācību gads ģimenēs ar bērniem vienmēr ir pārmaiņu pilns, un katra lieta, par ko var parūpēties savlaicīgi, ir lielisks risinājums, lai pāreja uz jaunu režīmu notiktu mierīgāk.
Visas receptes ir bagātas ar olbaltumvielām un ogļhidrātiem, ko būtiski uzņemt rīta pusē.

FOTO: Shutterstock.com

Visas receptes ir bagātas ar olbaltumvielām un ogļhidrātiem, ko būtiski uzņemt rīta pusē.

Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls “ELVI” kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā trīs receptes iepriekšējā vakarā sagatavojamām, veselīgām brokastīm, kas garšos gan skolas bērniem, gan viņu vecākiem. 

 

Visas receptes ir bagātas ar olbaltumvielām un ogļhidrātiem, ko būtiski uzņemt rīta pusē. Olbaltumvielas nodrošinās ilgstošu sāta sajūtu un piedalīsies zināšanu apguves procesam vitāli svarīgajā jaunu nervu šūnu savienojumu sintēzē, savukārt ogļhidrāti gādās par skolēnam nepieciešamo enerģiju.

 

Maizes pudiņš ar sezonas augļiem 

(Foto: Viktorija Kožemjakina)

 

Sastāvdaļas:

(4–6 personām)

  • 250–300 g maizes (vislabāk izvēlēties pilngraudu vai kliju)
  • 3 olas
  • 170 g grieķu jogurta vai piena dzēriena ar augstu proteīna saturu 
  • 300 g piena
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 2 ēdamk. brūnā cukura
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • 1–2 sezonas augļi (nektarīni, persiki, aprikozes, bumbieri, āboli, plūmes utt.)
  • cukurs pārbēršanai

 

Pagatavošana 

  1. Iepriekšējā vakarā lielā bļodā sajauc olas, grieķu jogurtu, pienu, brūno cukuru, vaniļas cukuru un kanēli. 
  2. Sagriež maizi palielos kubiņos un iemērcē olu–piena maisījumā. Apmaisa, lai maisījums iesūcas maizes gabalos no visām pusēm. 
  3. Sagriež augļus un pievieno maizei, visu viegli apmaisa. 
  4. Ietauko cepamo formu ar sviestu un pārliek maizes pudiņu tajā. 
  5. Noklāj ar pārtikas plēvi vai foliju un novieto ledusskapī uz nakti. 
  6. Nākamajā rītā uzreiz pēc pamošanās ievieto formu ar pudiņu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem.
  7. Cep aptuveni 40 minūtes. 
  8. Pasniedz siltu kopā ar grieķu jogurtu, medu vai vaniļas mērci.  

 

Auzu pārslu un proteīna pudiņš ar čia, burkāniem un kokosriekstiem  

(Foto: Viktorija Kožemjakina)

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

(4–6 personām)

  • 150 g auzu pārslu
  • 300 grieķu jogurta
  • 2 ēdamk. riekstu sviesta
  • 400 ml piena
  • 30 g čia sēklu
  • 1 vidēji liels, sarīvēts burkāns
  • 40 g kokosriekstu skaidiņu

 

Pasniegšanai

  • 4 tējk. riekstu sviesta
  • 4 ēdamk. medus 
  • sauja zemesriekstu vai citu riekstu
  • ogas

 

Pagatavošana 

  1. Iepriekšējā vakarā sajauc auzu pārslas, grieķu jogurtu, riekstu sviestu, pienu, čia sēklas, kokosriekstu skaidiņas un rīvētu burkānu – sanāks diezgan šķidrs maisījums.
  2. Lej to pa individuālām formiņām un novieto ledusskapī uz nakti. 
  3. No rīta pasniedz, rotājot ar riekstu sviestu, medu, riekstiem un ogām.

 

Mājas siera – šokolādes pudiņš 
 

 

Sastāvdaļas

(4–6 personām)

  • 1 kg mājas siera (droši izmanto sieru ar samazinātu tauku saturu)
  • 100 g zemesriekstu sviesta 
  • 4 ēdamk. medus vai sīrupa 
  • 50 g kakao pulvera 
  • svaigas ogas un augļi pasniegšanai

 

Pagatavošana 

  1. Iepriekšējā vakarā sablendē mājas sieru (ar visu šķidrumu) kopā ar medu vai sīrupu, kakao un zemesriekstu sviestu līdz viendabīgai, zīdainai konsistencei. 
  2. Iegūto masu sapilda formiņās un novieto ledusskapī uz nakti. 
  3. Pasniedz nākamajā rītā, rotājot ar ogām un augļiem.

Saistītie raksti