Biskvītu mīkla

FOTO: Shutterstock.com

Māla vai emaljētā traukā caur sietiņu iesijā pūdercukuru. Pakāpeniski, maisot ar koka karoti, cukuram pievieno pa vienam olas dzeltenumam. Maisa (puto) apmēram pusstundu, līdz masa dubultojusies. Olas baltumus, pievienojot tiem mazdrusciņ sāls, saputo stingrās putās. Miltus un saputotos olu baltumus, viegli cilājot, pievieno saputotajam olu dzeltenumam. Plāti rūpīgi izziež ar taukiem vai eļļu, nokaisa ar miltiem, pārlej ar sagatavoto mīklu un cep lēnā siltumā, līdz kociņš, kas iedurts cepumā, ir pilnīgi sauss.

Piezīme: Jācep ļoti uzmanīgi. Telpā nedrīkst būt caurvējš, krāsns durtiņas jāaizver lēnām, jo no satricinājuma vai caurvēja biskvīts var sakrist.

 

Recepte no grāmatas: Jaunajām namamātēm/V. Gustava, I. Jansone. – Rīga: Zvaigzne, 1983

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olas - 4.gab
  • Cukurs (labāk pūdercukurs) - 100.g
  • Milti - 100.g
  • Citrona miziņa