Diētiskā olas baltumu omlete ar dārzeņiem

 02. augusts 2014 1:00 Recepte


Foto: Shutterstock.com


 

Visas mērvienības dotas 1 porcijai, ja vēlas servēt lielākam cilvēku daudzumam, jāoperē ar sakarsētu cepešpannu, vai jācep pa vienai.

Viegli sakuļ olu baltumus, piemaisot sāli un piparus. Sakarsētā pannā ielej nedaudz eļļu un uzber apcepties sasmalcinātus dārzeņus, olīvas, pīlādžus, zaļumus, (ja liek skābenes, tās pievieno pēdējās). Viegli apceptajām piedevām vienmērīgi pārlej olas baltumu. Kad ola nedaudz sarec, pārber sarīvētu sieru, kubiņos sagrieztu fetas sieru un omleti sarullē rullītī, nedaudz pagaida, lai siers sāk kust un olas baltums sarec.
Servē ar salātiem (ieteicams spinātiem) dekorētā šķīvī. Olu deltenumus variet sakult ar 1 citrona sulu, 200g ūdens, sāli un pipariem un lēni sildot sarecināt mērcē, kura minētajam ēdienam arīdzan labi smeķēs.

Nebūs liela skāde, ja kopā ar sieru iebērsiet arī kādu sauju iepriekšējās dienas vārīto rīsu pārpalikuma. Kā paši jau nojaušat, ar sastāvdaļām variet paeksperimentēt. Īpaši labi eksperiments izdosies ar saulē kaltētiem tomātiem. Galvenā ir ideja kā "ne no kā" pagatavot "kaut ko". Omlete izskatās atraktīvi krāsaina.

Sastāvdaļas

1. Paprika(sarkana, dzeltena)
1/4 gab
2. Sarīvēts siers
30 grami
3. Sīpolloki
pāris stiebru
4. Zaļš tomāts
1/2 gab
5. Olīvas melnās bez kauliniem
saujiņa
6. Olu baltumi
4 gab
7. Pīlādži vai skābenes vai vīnogu lapas
20 grami
8. Fetas siers
50 grami
9. Sāls, pipari
pēc garšas



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas