Dārzeņu ragū

 01. augusts 2009 17:00 Recepte

Gatavojam dārzeņus!



Foto: mammamuntetiem.lv


1 porcija

Visus dārzeņus griež vidēja lieluma gabaliņos. Kartupeļus burkānus un sīpolus apcep, puķkāpostus sadala sīkāk un applaucē, pievieno iepriekš pagatavotu mērci un visu kopā sautē 10 minūtes. Pēc tam pievieno ķirbjus un kabačus, zaļos zirnīšus un turpina sautēt, līdz visi dārzeņi mīksti. Beigās pievieno sāli un garšvielas. Pēc vēlēšanās var pievienot arī ķiploku. Pasniedzot ēdienu, to pārkaisa ar zaļumiem.

 

Brūnās pamatmērces recepti atradīsi: Virtuve/Mērces/Siltās mērces

Recepte no grāmatas: Ēdienu gatavošanas tehnoloģija/E. Gavriļenko. – Rīga:Turība, 2006

Sastāvdaļas

1. Sāls, pipari un lauru lapas
pēc garšas
2. Tomātu vai brūnā pamatmērce
50 g
3. Pētersīļa sakne
20 g
4. Ķirbji vai kabači
50 g
5. Svaigi vai saldēti zaļie zirnīši
50 g
6. Puķkāposti
50 g
7. Sīpoli
50 g
8. Burkāni
60 g
9. Kartupeļi
100 g



0 Pievienot komentāru

Kategorijas