Biezpiena lodītes

 20. jūnijs 2009 21:20 Recepte


Biezpienam pievieno olas, cukuru, sāli, ķimenes, miltus, mannu un samaisa. No sagatavotās masas ar samitrinātām rokām veido lodītes, liek verdošā ūdenī, kam pievienota sāls, un vāra, līdz tās paceļas ūdens virspusē un biezpiens izkarsis. Tad lodītes ar putu karoti no ūdens izņem, liek traukā, pārlej ar izkausētu sviestu (lai nesaliptu) un pasniedz ar skābu krējumu.

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Cukurs, sāls
2. Skābs krējums
20 g
3. Manna
10 g
4. Kviešu milti
30 g
5. Olas
2 gab
6. Biezpiens
300 g
7. Ķimenes
8. Sviests



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas