Tomātu un paprikas zupa

 15. jūnijs 2009 10:00 Recepte

Šīs aukstās zupas pamatā ir dārzeņu buljons un tomāti savā sulā. Viss pārējais ir gaumes un garšas lieta. Šajā gadījumā akcents uz papriku, bet tikpat labi tās var arī nebūt. Es daru tā:



No personīgā arhīva


- Novāru kartupeļus, lieku, lai atdziest;


- Lieku vārīties buljonu. Iesākumā selerijas vai pētersīļa sakīte + melnie pipari, lauru lapas... Kas nu gadās pa rokai? Ielieku tajā arī vistas fileju.


Voke pannā (var arī parastajā) mazliet apcepu iepriekš sagrieztos burkānus, sīpolus un ķiplokus un pievienoju buljonam.


Pusi no sarkanās un pusi no dzeltenās paprikas ātri apcepu uz ļoti karstas pannas. Tā, lai tikai mazliet aprauj un salieku uz šķīvīša.


Kad buljons atdzisis, to izkāšu un pievienoju tomātus savā sulā.
No izkāstās masas izlasu daļu burkānu, izņemu vistas fileju - pārējo beru atpakaļ buljonā un sablenderēju.


Sagriežu atlikušo papriku kubiciņos, tāpat arī vistas fileju un arī olīvas.


Tagad atliek tikai salikt sastāvdaļas - atlasītos burkānus, apcepto papriku, parasto papriku, olīvas, vistu, kartupeļus... Sāls un pipari pēc garšas. Es biš pielēju arī balzamiko etiķi.

Bērniem garšoja, tas galvenais.:)

Sastāvdaļas

1. Vistas fileja
2. Vārīti kartupeļi
3. Paprika(sarkana, dzeltena)
2 gab
4. Dārzeņu buljons
1/2 l
5. Mizoti tomāti savā sulā
1 bundža
6. Burkāni, sīpoli, ķiploki
7. Olīves



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas