Pirmsjāņu aukstā zupa "Taurenītis" 24 personām

 10. jūnijs 2009 16:35 Recepte

Šo gardo auksto zupu gatavoja Gaujienas bērnudārza Taurenītis izlaiduma grupiņa audzinātājas Lienes Vācietes uzraudzībā.



Gatavošanas process:

Vispirms liek uzvārīties olas, kartupeļus, burkānus, tad visu sagriež kubikos, sieru arī. Dilles un lociņus sasmalcina plucinot. Traukā ielej buljonu ar burkāniem, ieber vasaras aukstās zupas konservus, pielej rūgušpienu, pieliek garšvielas, samaisa. Liek olas, desu, gurķus, kartupeļus un atkal visu samaisa, pagaršo pēc garšas.

Pirms pasniegšanas pieber sieru, uzkaisa dillītes.

Lielie Jāņi var likt mazliet etiķi, sinepes garšai.

Pamēģiniet, garšo superīgi!



Tā kā pie mums iestādē ciemos bija jaunieši no zviedrijas Sems un Seila, bērni gribēja sagatavot nēģeru puisim pārsteigumu, viņi teica kad gribot pagatavot aukstu melno zupu, bet kopā ar skolotāju nolēma pagatavot sarkanu un aukstu. Tā kā tuvojas Jāņi, tad arī siers bija viens no produktiem, ko iesakām zupas pagatavosšanā.

Pateicībā par garšīgo zupu zviedru draugi sarīkoja dāvanu makšķerēšanu, kas Zviedrijā ir ļoti iecienits pasākums, sagādājot bērniem pārsteigumus. Katrs domā, ko tad es izmakšķerēšu???

Iesūtījusi Māra Lazdiņa

Sastāvdaļas

1. Burkāni vārīti
1/3 kg
2. Svaigi gurķi
1/2 kg
3. Vasaras aukstas zupas konservi
1 burka
4. Vārīti kartupeļi
1 kg
5. Olas
5 gab
6. Siers
1/3 kg
7. Dilles,lociņi
8. Buljons
1 1/2 l
9. Vājpiena rūgušpiens
4 l



0 Pievienot komentāru

Kategorijas