Citronu sīrups

 23. aprīlis 2009 20:00 Recepte


Foto: mammamuntetiem.lv


Ūdeni ar 5 citronu miziņām (mizas dzelteno daļu) vāra 4 - 5 minūtes, tad izkāš. Karstam šķidrumam pieber cukuru, izmaisa, uzvāra, nosmeļ putas un lēni vāra 5 - 8 minūtes. Tad sīrupam (800 g) pielej citronu sulu (200 g), uzvāra, karstu pilda pudelē, aizkorķē un uzglabā. Iegūst 1l sīrupa.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu ēdieni / Ņ.Masiļūne, A.Pasopa. - Rīga : Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Cukurs
650 g
2. Citroni
5 gab
3. Ūdens
250 g



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas