Citronu ķīselis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Vienam citronam plāni nomizo dzelteno miziņu, pārlej ūdeni un pavāra apmēram minūtes 10, līdz ūdens top dzeltenīgs. Tad pieliek cukuru, piespiež abu nomizoto citronu sulu un pēc vajadzības arī vēl citronskābi un dzelteno konditoru krāsu. Otra citrona miziņas sagriež sīkās strēmelītēs, pieber klāt un liek atkal uz uguns. Kartupeļu miltus atšķaida aukstā ūdenī un kad vārās, maisot lēni lej klāt. Drusku pavārot noņem no uguns un ielej saldēdienu bļodā. Kad padzisis, pārkaisa ar smalko cukuru un pasniedz ar pienu.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Citroni - 2.gab
  • Kartupeļu milti - 8.ēd. karotes
  • Ūdens - 4.l
  • Cukurs un citronskābe.pēc vajadzības