Itāļu ābolu pankūkas

Ābolu laiks. Cepam ābolu pankūkas!
Uzcep ābolu pankūkas!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzcep ābolu pankūkas!

Sastāvdaļas:

  • augu eļļa – pēc vajadzības;
  • milti – ⅔ glāzes;
  • rums – 2 ēdk.;
  • cukurs – ¼ glāzes;
  • nogatavojušies, saldi āboli – 3 gab.


Pagatavošana

Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež šķēlēs, tām jābūt kā ratu riteņiem ar caurumu vidū. Ābolu šķēles 1 stundu mērcē maisījumā, ko iegūst no ruma, citrona miziņām un 1/4 glāzes cukura. No miltiem un glāzes ūdens sakuļ mīklu, apmērcē tajā ābolu šķēles un cep sakarsētā eļļā no abām pusēm gaiši brūnas. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Reklāma
Reklāma

 

“Itāļu virtuve”, Marčella Hazana. – Jumava, 1995

Saistītie raksti