Dievīgā tiramisu kūka - recepte kārumniekiem

Itāļu tradicionālais kārums tiramisu - kalorijām bagāts, bet tik ļoti garšīgs! 

FOTO: Shutterstock.com



Pagatavošana
1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem.
2. Saputo olu baltumus,līdz tie kļūst stingri.
3. Atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar cukuru.
4. Atsevišķi saputo saldo krējumu ar cukuru.
5. Saputo kopā Mascarpones sieru ar putu krējumu un olu dzeltenumiem, pēc tam iecilā olu baltumus.
6. Pagatavo ļoti stipru kafiju, atdzesē un izkāš caur sietiņu. Ja ir, klāt pielej mazliet ruma vai dažus pielienus ruma esences.
7. Dāmu pirkstiņus viegli apmērcē kafijā un liek kārtās ar saputoto masu. Tikai ļoti svarīgi kā apakšējo kārtu likt tieši saputoto masu, pretējā gadījumā dāmu pirkstiņi kūkas apakšā samirks un sulosies.
8. Kad kūka salikta kārtās (es parasti lieku - četrās), pa virsu uzrīvēju šokolādi. Var dekorēt ar firziķiem, mellenēm, citām ogām un piparmētru lapiņām, bet pietiks arī tikai ar rīvētu šokolādi.
9. Uz pusstundu gatavo kūku ieliek saldētavā un pēc tam pārceļ uz ledusskapi.
10. Pēc pāris stundām Tiramisū ir gatavs, bet jo ilgāk kūka stāv ledusskapī, jo labāk ievelkas. Tāpēc parasti to taisu iepriekšējā vakarā pirms viesībām. Mūsu ģimenē šo kūku bieži gatavojam kāzu jubilejā, kā arī citos svētkos.

Droši varu teikt, ka tā ir viena no visgaršīgākajām kūkām.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Rūgtā šokolāde - 1/2 .tāfelītes
  • Stipra kafija - 1.krūze
  • Saldais krejums - 100.gr
  • Cukurs - 125.gr
  • Olas - 4.gb
  • Mascarpone krējumsiers - 500.gr
  • Cepumi - 200.gr
  • Ja ir - daži pilieni ruma vai ruma esences