Kārtainā sviesta mīkla

FOTO: Shutterstock.com

Ņem miltus. Veltnēšanai atstāj 5 - 8%, bet 10% iemīca sviestā. No pārējiem miltiem gatavo mīklu. Vispirms ūdenī izšķīdina citronskābi, sāli, tad pievieno olas un samīca gludu, elastīgu mīklu. Pēc pagatavošanas mīklai ļauj atpūsties 20 - 30 min. vēsā vietā. Tālāk mīklu izveltnē uzklāj sviesta gabaliņus. Mīklu saloka un atkal izveltnē, atkal saloka un izveltnē. Tā kādas 3 - 4 reizes. Miklu liek atpūsties (10 min.). Pēc atpūtas to atkal loka un veltnē. Nu, lūk, mīkla ir gatava lietošanai. Mīklu var saldēt. Lai veicas ar gatavošanu un labi garšo :)

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Ūdens - 280.gr
  • Sviests - 450.gr
  • Olas - 2.gab.
  • Milti - 670.gr