Makaronu spirālītes ar dārzeņu mērci (no gada vecuma)

FOTO: Shutterstock.com

 

Sīpolus un burkānus notīra, sarīvē uz dārzeņu rīves. Pannā uzkarsē eļļu, burkānus un sīpolu liek cepties. Tomātus krusteniski iegriež, applaucē un novelk miziņu, sagriež nelielos gabaliņos un, kad sīpoli un burkāni jau dažas minūtes sautēti, tiem pieliek arī tomātus. Turpina karsēt vēl minūtes 15. Ēdienā iesijā miltus, kārtīgi apmaisot, uzkarsē, pielej krējumu, atkal samaisa un uzkarsē līdz ēdiens «uzmet» burbuli. Makaronus novāra sālsūdenī, nokāš, pārlej ar gatavo mērci. Bērnam ēdienu pasniedz bez papildu garšvielām, varat vien ēdienu pārkaisīt ar svaigiem smalki kapātiem garšaugiem. Pieaugušajiem ēdiena garšu intensīvāku padarīs pipari, paprikas pulveris, sāls – pēc garšas.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Mazs sīpols - 1.gab
  • Burkāni - 100.gr
  • Tomāti - 300.gr
  • Eļļa - 1.ēd. karote
  • Jūras sāls
  • Spirālveida makaroni - 200.gr
  • Milti - 1.tējkarote
  • Saldais krejums - 4.ēd. karotes