Banoffe banānu un iebiezinātā piena kūka

Saldo un ātri pagatavojamo kūku klasika, izmantojot latviskos Selgas cepumus.  

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

Pamatam:

  • 300 g klasisko cepumu "Selga"
  • 150 g sviesta
  • pildījumam:
  • 400 g (viena bundžiņa) vārīta iebiezinātā piena
  • 400 ml saldā krējuma
  • 30 g pūdercukura
  • 4 banāni
  • vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
  • + dekorēšanai noderēs sasmalcināta šokolāde

 

Pagatavošana:
Cepumus samaļ drupačās izmantojot virtuves kombainu, kartupeļu mīcāmo stampiņu vai mīklas rulli, tad drupačas sajauc ar izkausētu sviestu, saber ietaukotā cepamformā (vēlams tādā, kurai ir noņemams dupsis), izlīdzina, stingri piespiež apakšpusei un izveido arī tādas stingrākas apm. 2 cm augstas maliņas.

Cepumu pamatni liek saldētavā atdzist un sastingt 20 - 25 min.

Kad pamatne sagatavojusies, tās iekšpusē vienmērīgi izlīdzina vārītu iebiezināto pienu un to pārklāj ar banānu šķēlītēm.

Saldo krējumu kopā ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu vai vaniļas cukuru sakuļ stingrās putās un ar tām pārklāj banānus viducī veidojot tādu kā uzkalniņu.

Reklāma
Reklāma

Beigu beigās visu smukumam pārber ar sasmalcinātu šokolādi.

Banānu pīrāgs ir gatavs ēšanai. 

 

 

Sastāvdaļas