Zemeņu ievārījums ar sarkanajām jāņogām

 06. jūlijs 2017 11:00 mammamuntetiem.lv Recepte


Foto: Shutterstock.com


Sastāvdaļas:

  • zemenes - 1 kg;
  • sarkanās jāņogas - 1 kg;
  • cukurs - 1 kg;
  • citrona sula - 5 ēd.k. karotes.
     

Pagatavošana:
Nomazgā zemenes un ļauj ūdenim notecēt. Tāpat nomazgā jāņogas, noteicina ūdeni. Jāņogas un zemenes vienmērīgā kārtā izklāj uz cepešpannas ar pergamentu. Cepeškrāsni ieslēdz + 200 ° C temperatūrā, un, tiklīdz tā sakarsusi, tajā uz 15 minūtēm ievieto cepešpannu ar ogām.
Tad jāņogas rīvē caur sietu, lai iegūtu biezu jāņogu sulu. Zemenes sasmalcina, izmantojot blenderi vai gaļas mašīnā, sajauc ar cukuru. Bļodā ar zemenēm un cukuru pievieno jāņogu un citrona sulu. Vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes, maisot un noņemot putas. Gatavo ievārījumu pilda tīrās burkās un aizvāko. 




0 Pievienot komentāru

Kategorijas