Klasiskais ziedainais jāņusiers

Pārsteidz savējos ar paša gatavotu sieru!

Katra Jāņu galda rota!

FOTO: Shutterstock.com

Katra Jāņu galda rota!

1 neliels ritulis

1 kg biezpiena
5 l piena
1/2 l ūdens
3 olas
100 g sviesta
sauja ķimeņu
rupjais sāls

1. Lej katlā ūdeni un pienu un karsē, līdz sāk vārīties. Nepārtraukti maisot, pievieno biezpienu. Kad masa sāk iet kunkuļos, lej klāt viegli sakultas olas un pieber ķimenes.
2. Masu nolej caurdurī, kurā ieklāta samitrināta marle, un ripinot no viena auduma stūra uz otru, notecini sūkalas. Liec atpakaļ katlā, pieber sāli un maisot karsē, līdz veidojas viendabīga masa, kas veļas bumbulī. Lies to marlē, izveido ripuli, marles stūrus savirpini virs siera ripuļa un iespied viducī
3. Noslogo sieru starp diviem dēlīšiem vai lieliem šķīvjiem un turi zem sloga, līdz tas atdzisis un sastindzis. Kad iztīsi sieru no marles, ripuļa viducī būs iedobe – liec tajā sviestu, ko smērēt uz siera šķēles!

 

Reklāma
Reklāma

Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2011/06. Nr 6

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti