Ganu pīrāgs, ko angliski dēvē par Shepherd's pie

 26. aprīlis 2020 15:35 Recepte

Pavāra Džeimija Olivera vegāniskā interpretācija labi zināmajam pīrāgam.



Foto: Shutterstock.com


Sastāvdaļas:

  • 600g kartupeļu
  • 600g saldo kartupeļu
  • 40g margarīna (augu valsts)
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 3 ķiplokdaivas
  • 2 seleriju kāti
  • 1 ēdamkarote koriandra sēklu
  • olīveļļa
  • 1/2 bunte svaiga timiāna
  • 350g sēnes
  • saulē kaltēti tomāti
  • 2 ēdamkarotes balzamiko
  • sarkanvīns
  • 100ml dārzeņu buljons
  • 400g lēcu (bundžā)
  • 400g turku zirņu (bundžā)
  • 5 zariņi svaiga pētersīļa
  • 2 zariņi svaiga rozmarīna
  • 1 citrons

Pagatavošana:

  • Liek karsēties cepeškrāsni uz 200 grādiem.​
  • Nomizo un sagriež visus kartupeļus palielos 2cm gabaliņos. Kartupeļus liek sālītā ūdenī uz vidējas uguns. Tos vāra aptuveni 10-15 minūtes vai tiklīdz tie mīksti. Pēc 5 minūtēm pievieno saldo kartupeli.
  • Kad kartupeļi izvārīti, nokāsti, tiem katlā pievieno margarīnu, šķipsnu jūras sāls un melnos piparus. Tos mīca, līdz izveidojas biezenis, tad liek malā.
  • Nomizo un sagriež sīpolu, burkānus un 2 ķiplokdaivas, tad sīki sagriež arī seleriju.
  • Koriandra sēklas sasmalcina piestā, tad liek pannā uz vidējas uguns, pievieno eļļu. Turpat liek arī timiānu un apcep kādas 10 minūtes.
  • Tikmēr rupji sagriež sēnes un saulē kaltētos tomātus, tad pievieno pannā kopā ar balzamiko un 2 ēdamkarotēm saulē kaltētu tomātu eļļas no burciņas.
  • Turpina cept apmēram 10 minūtes, tad pievieno nedaudz vīnu, uzliek lielāku uguni un ļauj visam kārtīgi burbuļot. Tālāk pievieno buljonu, lēcas, turku zirņus ar visu sulu, tad atstāj visu uz 5-10 minūtēm, lai visas garšas sajaucas kopā un ēdiens kļūst krēmīgs.
  • Sagriež pētersīļu lapas, tos pievieno pannā. Visu pārkaisa ar garšvielām, tad pārvieto uz cepampannu vai karstumizturīgu katlu.
  • Visam pa virsu kārto kartupeļu biezeni, izlīdzinot to pa visu paplāti.
  • Sakapā atlikušo ķiplokdaivu, liek bļodā kopā ar rozmarīnu, citrona miziņu un ēdamkaroti eļļas. Visu labi sajauc kopā un pārlej pāri ēdienam.
  • Cepampannu liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
  • Pasniedz ar sezonāliem zaļumiem.

​​

No: http://jamieoliver.com




0 Pievienot komentāru

Kategorijas