Tadžiku brinčoba – rīsu zupa ar dārzeņiem un zaļumiem

Ja zupa šķiet pārāk veģetāra, pievieno strēmelītēs sagrieztu vārītu liellopa vai cūkas gaļu.

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas 

  • 1 glāze rīsu
  • 700 g gabaliņos sagrieztu kartupeļu
  • 4 sakapāti sīpoli
  • 2 mazos gabaliņos sagriezti burkāni
  • 4 mazos gabaliņos sagriezti tomāti
  • 1 glāze skābā krējuma
  • ½ glāzes sakapātu koriandra lapiņu
  • ½ glāzes sakapātu bazilika lapiņu
  • 2–3 ēdk. eļļas
  • 1 tējk. maltas paprikas
  • sāls

 

Pagatavošana (45 min 6 porcijas)

Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, burkānus un tomātus un maisot sautē 3–4 minūtes.

Pielej 2,5 l ūdens, uzvāri un pievieno noskalotus rīsus un 1 tējk. sāls.

Kad rīsi ir pusgatavi, pievieno kartupeļus un papriku un izvāri gatavus.

Reklāma
Reklāma

Iemaisi zaļumus un krējumu.
 

No portāla Jauns.lv

 

Sastāvdaļas