Foto: Shutterstock.com

Kēksa aptuvenais gatavošanas ilgums ir 90 minūtes.


Burkānu un ābolu kēkss ar rozīnēm

 15. marts 2020 11:00 Jauns.lv Recepte

Salds kēkss, kurā var just gan burkānu, gan apelsīnu. Pirms pasniegšanas vari pārkaisīt ar pūdercukuru, vai pārliet ar kausētu šokolādi.



Sastāvdaļas:
225 g miltu
140 g cukura
140 g sarīvēta burkāna
1 apelsīna miza un 4 ēdk. sulas
1 liels ābols, mizots un sagriezts mazos gabaliņos
85 g rozīņu
50 g ķirbju sēklu
5 ēdk. eļļa
1 tējk. malta kanēļa
½ tējk. cepamais pulveris
½ tējk. sāls

Gatavošana:

Gatavošanas laiks 90 MIN
1. Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un kanēli.
2. Citā bļodā sajauc eļļu ar apelsīnu sulu un cukuru. Pievieno šo masu miltu bļodai. Samaisi un liec klāt rīvētos burkānus, ābolu, apelsīna miziņu, rozīnes un ķirbja sēklas. Samaisi un liec ietaukotā veidnē.
3. Cep 50-60 minūtes. Ļauj atdzist krāsnī, pirms ņem ārā no veidnes.

 

Avots: Jauns.lv




0 Pievienot komentāru


Kategorijas