Liellopu mēles un baraviku zupa

 28. februāris 2020 14:00 Recepte

Reizēm nepieciešams tikai mazliet atsvaidzināt ikdienišķu maltīti, lai radītu svinīgu noskaņu. Izmēģiniet zināmus ēdienus, piešķirot tiem jaunas nianses. Pavārs Renārs Purmalis piedāvā mazliet neparastāku ēdiena recepti, kas labi sadarēs ar alu. 



Zupa ar baravikām



Sastāvdaļas

  • 4 porcijām
  • 1 l liellopu kaulu buljona
  • 500 g liellopu mēles 
  • 30 g kaltētu baraviku
  • 100 g brūno šampinjonu
  • 20 g lociņu
  • 1 liels sarkanais sīpols
  • 100 g burkānu
  • 20 g sojas mērces
  • lauru lapa, pāris timiāna un rozmarīna zariņi

Pagatavošana
    1. Tik gardi, ka mēli var norīt – gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Protams, ļoti svarīgs ir buljons, tāpēc to labāk vārīt pašam. Šoreiz buljons man jau bija gatavs, atlika tikai izņemt no saldētavas. 
    2. Liellopu mēli aplej katlā ar ūdeni un liek vārīties, liek klāt lauru lapu, timiāna un rozmarīna zariņu. Vāra aptuveni 1,5–2 stundas, ik pa laikam papildinot katlu ar ūdeni, ja tas izvārījies. 
    3. Kad mēle gatava, to izņem no ūdens, sagriež un liek liellopu buljonā. Katlā pielej arī ūdeni, kurā mēle vārījusies ar garšaugiem, ūdeni nokāšot caur sietu.
    4. Liek katlu ar buljonu un mēli vārīties, klāt liek apceptus šampinjonus, sīpolus, burkānus. 
    5. Ja baravikas ir kaltētas, tad, protams, tās pievieno uzreiz zupai. Ja baravikas ir saldētas, tas tās atlaidina, nosusina un cep uz lielas uguns. 
    6. Klāt zupai liek sojas mērci, zaļumus pēc vēlēšanās un sāli pēc garšas. Klāt, protams, liekam svaigi ceptu skābmaizi un baudām kopā ar glāzi Mežpils Tradicionālā alus!

 




0 Pievienot komentāru

Kategorijas