Pīrāgu klasika - ābolu šarlote

 25. oktobris 2019 13:00 mammamuntetiem.lv Recepte

Viegli pagatavojama uzbriedinātas baltmaizes kūka ar saldu ābolu pildījumu. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu. Vai arī ēd vienkārši tāpat. 



Foto: Shutterstock.com

Kūka, kas izdodas par nepieredzējušām konditorēm.


Sastāvdaļas:

  • 6 olas
  • 220 g cukura
  • 220 g miltu
  • 4 lieli āboli

 

Pagatavošana:
Apmēram 10 minūtes kult olas ar cukuru, kamēr masa nepalielināsies trīs reizes. Ābolus nomazgāt un sagriezt kubiņos. Sasildīt cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Formu nosmērēt ar sviestu un nedaudz apkaisīt ar miltiem. Pievienot olu maisījumam miltus. Samaisīt.
Ieliet ½ no mīklas cepamformā. Virsū uzbērt ābolus. Pieliet klāt atlikušo mīklas daļu.
Cept apmēram 40 minūtes. Pīrāga gatavību pārbaudīt ar zobu bakstāmo (ja tas iziet no mīklas sauss, tad pīrāgs ir gatavs).
Labu apetīti!


 

 




0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas