Šonedēļ gaidāms vēss laiks un kritīs aukstuma rekordi

Laika apstākļus aizvadītājās dienās noteica cikloni, kuri šķērsoja Latvijas teritoriju no rietumu puses, līdz ar to daudzviet lija lietus, ducināja pērkons, tika novērota arī krusa un spēcīgas vēja brāzmas. Līdzīgi laika apstākļi gaidāmi arī visu šo nedēļu - leilākotes mākoņains un lietains laiks, kā arī brāzmains vējš.

Lietains laiciņš

FOTO: Shutterstock.com

Lietains laiciņš

Darba nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus Latvijā noteiks zema spiediena ieplaka, tāpēc to debesis lielākoties klās mākoņi un daudzviet līs lietus, vietām gaidāms arī pērkona negaiss, krusa un krasas vēja brāzmas.

Gaisa temperatūra pēcpusdienās visu nedēļu būs +14..+19 grādu robežās, tikai vietām ceturtdien un svētdien temperatūra sasniegs +20..+21 grādu, savukārt stiprāka lietus un krusas laikā pat dienas vidū temperatūra var būt ap +10 grādiem.


Otrdien dienā nokrišņu daudzums Vidzemē varētu sasniegt pat 15-20 mm (1. att.). Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu, rietumu vējš, kūrš negaisa laikā brāzmās sasniegs 15-17 m/s Gaisa temperatūra nakts stundās būs +10…+15 grādu robežās, bet dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies vien līdz +15…+19 grādu atzīmei.

Lai arī sākot ar ceturtdienu nokrišņu daudzums samazināsies, tomēr debesis joprojām klās mākoņi un, pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļu puses vējam, dienā temperatūra nepārsniegs +18…+20 grādu atzīmi.

Reklāma
Reklāma

Šī brīža prognozes liecina, ka sestdien no austrumiem  Latvijai pietuvosies jauns ciklons, līdz ar to teritoriju šķērsos plašas nokrišņu zonas un, līdz ar brāzmainu ziemeļu puses vēju, valsts teritorijā pakāpeniski ieplūdīs vēsāks gaiss.