Sviestmaize aizņemtajiem: mellā maize ar saulespuķu sēklām, lasi un avokado

Uztura speciāliste Liene Sondore saka, ka aizņemtais cilvēks ne vienmēr ēd regulāri un to, ko viņam vajadzētu ēst. Viņš vai viņa visticamāk dienu pavada pie datora, daudz sarunās un sanāksmēs, visu dienu bijis enerģiskā domāšanas stāvoklī. Iespējams, dienā ir bijušas biznesa pusdienas. 

Aizņemtie ēd bieži vēlu, taču tad mūsu recepte ir ieteikums, lai pagatavotu maizi līdzi ņemšanai, kā pilnvērtīgu maltīti dienas skrējienā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aizņemtie ēd bieži vēlu, taču tad mūsu recepte ir ieteikums, lai pagatavotu maizi līdzi ņemšanai, kā pilnvērtīgu maltīti dienas skrējienā.

Aizņemtie ēd bieži vēlu, taču no rīta mājās pagatavota laba sviestmaize var būt pilnvērtīga maltīte dienas skrējienā. Savukārt vakariņu sviestmaizi iesaku gatavot, atceroties, ka uz nakti vajadzētu ierobežot  ogļhidrātu daudzumu. Te derēs maizīte ar augstu olbaltumvielu saturu – piemēram, maize ar dārzeņiem vai graudaugiem. Šajā sviestmaizē labi iederēsies liesa putna gaļa vai liesa zivs, kā arī piena produkti - biezpiens vai siers. Tomēr tā kā šī sviestmaize ir paredzēta vakaram, nevajadzētu pārspīlēt, noslogot kuņģa/zarnu traktu. Vakarā ieteicamas vienkāršas un veselīgas maltītes. Vakara maizīti  iesaku papildināt ar dārzeņiem – salātiem, gurķiem, sīpoliem, tomātiem, papriku, seleriju kātiem,  spinātiem u.c. zaļumiem – veselīgas piedevas sniegs papildus šķiedrvielas, vitamīnus, minerālvielas. Ja sezonas aktuālie svaigie dārzeņi vēl nav pieejami, var izvēlēties dažādus sautētus, grilētus dārzeņus. Labi garšos sautētu vai ceptu dārzeņu un pupiņu pastētes. Maizīti var papildināt ar pašu gatavotu jogurta mērci – sajaucot jogurtu ar zaļumiem, sinepēm. jo aizņemtie ēd bieži vēlu, taču tad mūsu recepte ir ieteikums, lai pagatavotu maizi līdzi ņemšanai, kā pilnvērtīgu maltīti dienas skrējienā.
 

Tomēr tā kā šī sviestmaize ir paredzēta vakaram, nevajadzētu pārspīlēt, noslogot kuņģa/zarnu traktu. 

Liene Sondore atgādina: lai izveidotu sev vispiemērotāko sviestmaizi – tādu, kas ne tikai remdē izsalkumu, bet arī dod enerģiju, ir būtiski ņemt vērā vismaz dažus no sekojošiem faktoriem: cik liela ir attiecība starp garīgo un fizisko slodzi manā ikdienā, kādi ir mani ēšanas ieradumi, kas man garšo, kad es ēdīšu sviestmaizi. Maizīti var pagatavot iepriekš un remdēt izsalkumu pēc nepieciešamības! 


FAZER GARDĀ MELLĀ MAIZE AR SAULESPUĶU SĒKLĀM AR LASI UN AVOKADO

Sastāvdaļas:

  • Fazer GARDĀ Mellā maize ar saulespuķu sēklām - 2 šķēles
  • Krēmsiers - 1 ēd. karote
  • Dilles - 1 ēd. karote
  • Kaperi - 2 tējkarotes
  • Grieķu jogurts - 3 ēd. karotes
  • Citrona sula - 1 tējkarote
  • Ķiploku sāls - 1 šķipsniņa
  • Svaigs gurķis - 20 g
  • Laša fileja - 100 g
  • Sarkanais sīpols - 2 ripiņas
  • Avokado - 4 šķēlītes
  • Salātlapas - 4 lapas
     

Pagatavošana:
Pagatavo mērci, sajaucot kopā sasmalcinātas dilles, kaperus, grieķu jogurtu, citronu sulu un ķiploku sāli.
Laša fileju notvaicē vai applaucē uz pannas 1 minūti no katras puses, liekot uz sausas, karstas pannas un pielej nedaudz ūdens, tikai tik daudz, lai tas mazliet burbuļo pie pannas pamatnes.
Gurķi, sīpolu un avokado sagriež šķēlītēs.
Maizes šķēles apziež ar krēmsieru. Maizes šķēles var pirms tam arī viegli apgrauzdēt.
Uz apziestajām maizītēm kārto salātlapas, lasi, avokado šķēlītes, gurķi, pagatavoto mērci un sīpolu šķēlītes. “Aiztaisa” ciet ar otru maizi.
 

Uzturvērtība: 450 kcal, olbaltumvielas 29 g, tauki 24 g, ogļhidrāti 29 g*
*Uzturvērtība var mainīties atkarībā no izvēlētā produkta un tā svara
 

Reklāma
Reklāma

Noskaties sviestmaizes pagatavošanas video 

 


 

 

Sastāvdaļas