Aicina vecākus pārskatīt bērnu reģistrācijas pieteikumus Rīgas pašvaldības bērnudārzos

Tā kā 1. maijā sākas grupu komplektēšana Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs, tad Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments aicina vecākus pārskatīt bērnu reģistrācijas pieteikumus Rīgas pašvaldības bērnudārzos, un nepieciešamības gadījumā, aktualizēt kontaktinformāciju, vēlamo mācību uzsākšanas laiku un citus būtiskus datus.

FOTO: Shutterstock.com

2019./2020. mācību gadā 1. septembris ir svētdiena, un, iespējams, ka  daudzi vecāki kā vēlamo bērna mācību uzsākšanas laiku ir norādījuši 2. septembri – pirmdienu. Departaments vērš uzmanību, ka no 1.maija līdz 31.augustam, veidojot pretendentu sarakstus jaunajam mācību gadam, tiks uzaicināti bērni, kuriem vēlamais mācību uzsākšanas laiks norādīts līdz 1. septembrim.

 

Departaments atgādina, ka vecākiem līdz bērna iekļaušanai pretendentu sarakstā, ir tiesības mainīt vēlamo mācību uzsākšanas laiku.

Rīgas domes saistošie noteikumu Nr.191 “Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju” 34. punktā ir noteikts, kurus bērnus no rindas iekļauj audzēkņu sarakstā, proti, pretendentu sarakstā uz vietu pašvaldības izglītības iestādē iekļauj tikai tos bērnus, kuriem:
 

Reklāma
Reklāma
  • līdz attiecīgā gada 1.septembrim vai saraksta sastādīšanas dienai ir apritējis pusotrs gads, ja pašvaldības izglītības iestādē uzņemšanas vecums ir no pusotra gada;
  • attiecīgajā kalendārajā gadā aprit pilni trīs vai pieci gadi, ja pašvaldības izglītības iestādē uzņemšanas vecums ir no trīs vai pieciem gadiem;
  • vecāki vai bērna likumiskais pārstāvis pieteikumā atzīmējis, ka vēlas saņemt pirmsskolas izglītības pakalpojumu pašvaldības izglītības iestādē.