Sastāvdaļas:
kūkai:
• 250 ml eļļas
• 145 g cukura
• 3 olas
• 540 g burkānu (5-6 burkāni)
• 110 g sakapātu valriekstu
• 375 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
• 2 ēd.k. cepamā pulvera
• 0.5 tējk. cepamās sodas
• 2 tējk. piparkūku garšvielu (piemēram, kanēlis, krustnagliņas, kardamons, koriandrs, muskatrieksts u.c)
glazūrai:
• 30 g sviesta istabas temperatūrā
• 80 g krēmsiera istabas temperatūrā
• 1 tējk. citrona miziņas (var pievienot pēc izvēles)
• 240 g pūdercukura
• Dekorēšanai - dzērvenes un pūdercukurs
Gatavošana:
- Sakarsējiet krāsni līdz 180 grādiem. 23 cm cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru, maliņas ietaukojiet ar kripatiņu sviesta.
- Nomizojiet un sarīvējiet burkānus uz rupjās rīves.
- Ar mikseri vai virtuves kombainu saputojiet eļļu, cukuru un olas. Pievienojiet burkānus un valriekstus. Samaisiet visu ar koka karoti.
- Bļodā kopā samaisiet miltus, cepamo pulveri, sodu un izvēlētās piparkūku garšvielas.
- Abu bļodu saturu apvienojiet un samaisiet ar koka karoti. Mīklu lejiet sagatavotajā pannā, izlīdziniet mīklas virspusi un cepiet krāsnī 1 stundu 15 minūtes. Atdzesējiet 5 minūtes, izņemiet no formas un atdzesējiet pilnībā. Ja augšpusē kūka ir pacēlusies “ar kalniņu”, to ar maizes nazi līdzeni nogrieziet un apgrieziet kūku ar apakšu uz augšu dekorēšanai.
- Gatavojiet glazūru - saputojiet sviestu ar krēmsieru, pievienojiet citrona miziņu. Pakāpeniski maisot, pievienojiet pūdercukuru. Pārsmērējiet kūkai. Dekorējiet ar dzērvenēm un pūdercukuru.
Autors: "Lindas virtuve" un "Dobeles Dzirnavnieks"
Foto: publicitātes