Burkānkūka 18.novembra svētkiem

 16. novembris 2018 7:00 Recepte

Sarkanbaltsarkanā krāsā izcepta garda kūka, 18.novembra svētkiem piešķirs īpašu noskaņu.




Sastāvdaļas:

kūkai:
    • 250 ml eļļas 
    • 145 g cukura
    • 3 olas
    • 540 g burkānu (5-6 burkāni)
    • 110 g sakapātu valriekstu 
    • 375 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
    • 2 ēd.k. cepamā pulvera 
    • 0.5 tējk. cepamās sodas
    • 2 tējk. piparkūku garšvielu (piemēram, kanēlis, krustnagliņas, kardamons, koriandrs, muskatrieksts u.c)  

glazūrai:
    • 30 g sviesta istabas temperatūrā
    • 80 g krēmsiera istabas temperatūrā
    • 1 tējk. citrona miziņas (var pievienot pēc izvēles)
    • 240 g pūdercukura
    • Dekorēšanai - dzērvenes un pūdercukurs 
 

Gatavošana:

  •     Sakarsējiet krāsni līdz 180 grādiem. 23 cm cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru, maliņas ietaukojiet ar kripatiņu sviesta. 
  • Nomizojiet un sarīvējiet burkānus uz rupjās rīves.
  • Ar mikseri vai virtuves kombainu saputojiet eļļu, cukuru un olas. Pievienojiet burkānus un valriekstus. Samaisiet visu ar koka karoti. 
  • Bļodā kopā samaisiet miltus, cepamo pulveri, sodu un izvēlētās piparkūku garšvielas. 
  • Abu bļodu saturu apvienojiet un samaisiet ar koka karoti. Mīklu lejiet sagatavotajā pannā, izlīdziniet mīklas virspusi un cepiet krāsnī 1 stundu 15 minūtes. Atdzesējiet 5 minūtes, izņemiet no formas un atdzesējiet pilnībā. Ja augšpusē kūka ir pacēlusies “ar kalniņu”, to ar maizes nazi līdzeni nogrieziet un apgrieziet kūku ar apakšu uz augšu dekorēšanai. 
  • Gatavojiet glazūru - saputojiet sviestu ar krēmsieru, pievienojiet citrona miziņu. Pakāpeniski maisot, pievienojiet pūdercukuru. Pārsmērējiet kūkai. Dekorējiet ar dzērvenēm un pūdercukuru.

 

Autors: "Lindas virtuve" un "Dobeles Dzirnavnieks"
Foto: publicitātes

 




0 Pievienot komentāru

Kategorijas