Zemesriekstu sviesta granola

 31. jūlijs 2018 15:00 Agnese Gabrāne, Mammamuntetiem.lv Pieredze

Šāda veida pagatavojamā granola īpaši iecienīta vegānu vidū. Bez cukura, bez eļļas, bez glutēna. Izklausās neiespējami, bet ir nevainojami gardi!



Granola būs gatava mazāk kā 30 minūtēs!


Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes lielo auzu pārslu
  • 1/2 tējkarotes kanēļa
  • 1/4 tējkarotes jūras sāls
  • 1/4 glāzes zemesriekstu sviesta
  • 1/4 glāzes medus vai kļavu sīrupa
  • 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

 

Gatavošana:

  • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  • Bļodā sajauc auzu pārslas, kanēli un jūras sāli.
  • Mikroviļņu krāsnī vai katliņā uz mazas uguns izkausē zemesriekstu sviestu sajauktu kopā ar medu vai kļavu sīrupu.
  • Tos noņem no uguns un pievieno vaniļas ekstraktu.
  • Visam šķidrajam maisījumam klāt pievieno sauso un izmaisa, līdz tas viss ir vienmērīgs.
  • Iegūto granolas masu klāj uz cepampannas.
  • To cep 20-25 minūtes līdz zeltainam paskatam.
  • Ņem ārā no cepeškrāsns un ļauj tai atdzist.
  • Kad tā atdzisusi, to var salauzt mazākos gabaliņos un likt traukā noglabāšanai brokastīm, pievienot saldajam ēdienam vai arī ēst vienkārši kā našķi!



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas