Našķis vasarai - saldēta jogurta konfektes

Reizēm, kad gribas ''vienkārši kaut ko apēst'' vai našķoties, gatavībā būs saldētās jogurta konfektes. Tās būs tik dabīgas, cik dabīgu jogurtu būsi izvēlējies konfekšu sagatavošanai!

Protams, tas būs arī īsts gardums bērniem, tāpēc šis našķis jāsagatavo divtik daudz!:)

FOTO: Shutterstock.com

Protams, tas būs arī īsts gardums bērniem, tāpēc šis našķis jāsagatavo divtik daudz!:)

 

  • Sastāvdaļās viss nepieciešamais ir sevis izvēlētais jogurts. Palīgrīki: dekorēšanas tūtiņa vai karote, cepampanna vai trauks ar gludu virsmu, kā arī cepampapīrs/pārtikas plēve.

 

  • Uz izvēlētās gludās virsmas uzklāj cepampapīru vai pārtikas plēvi. Cepampapīru visvieglāk ieklāt ir cepampannā, citām virsmām - pārtikas plēve. Izveido dekorēšanas tūtiņu ar pavisam nelielu caurumiņu galā, jo rezultātam jāizveidojas kā mazām saldētām konfektēm. Tūtiņā iepilda jogurtu un spiež nelielus  jogurta punktiņus, tos veidojot ar nelielu atstarpi. To var darīt arī vienkārši ar tējkarotes palīdzību, konfektēm veidojot interesantas formas. Kad paredzētais daudzums jogurta saspiests uz paplātes, to liek saldētavā  uz pāris stundām.

Ideja: šīs saldētā jogurta konfektes var kalpot arī kā oriģināls kūku vai saldēdienu dekors! Tām pirms saldēšanas pievieno arī ogas vai augļus!

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas