Pie kafijas: ķirbju kēkss ar biezpienu

 17. janvāris 2016 17:50 Agnese Gabrāne, Mammamuntetiem.lv Recepte

Šis ir kēkss, kurš tevi palutinās bargā ziemas salā. Kēkss, kurš iepriecinās, kad Tev liksies, ka pasaule ir pārāk netaisnīga. Kēkss, kurš ir ne tikai pasakains, bet arī nav sauss. Izklausās neticami? Izmēģini - apsolu, ka neliks vilties!



Lai cepoties kēksa augšpuse neapdegtu, tai uzklāj foliju.


Sastāvdaļas:

  1. 200g sarīvēta ķirbja
  2. 3 olas
  3. 200g cukura
  4. 1 ēd.k. medus
  5. 2 ēd.k. mannas
  6. 1 ēd.k. kartupeļu milti
  7. 100g eļļas
  8. 2 paciņas biezpiena
  9. milti
  10. kanēlis
  11. 1 tējk. sodas

Gatavošana:

  • Sāc ar olu putošanu - puto ar cukuru, pievienojot mannu, medu un kartupeļu miltus. Visu rūpīgi samaisi.
  • Masai pievieno biezpienu un rīvēto ķirbi, to izmaisi.
  • Tad ielej eļļu un pieliec sodu, un miltus.
  • Miltus liec pēc vajadzības.
  • Mīklai jāsanāk pabiezai, taču joprojām līstošai.
  • Gatavo masu lej kēksa formā, pa virsu uzkaisi kanēļa šķipsniņu. Kanēli ar apļveida kustībām iemaisi kēksā.

Recepte: Agita Gabrāne




0 Pievienot komentāru

Kategorijas