Gatavojam aveņu džemu ziemai

 13. augusts 2015 22:20 Agnese Gabrāne, Mammamuntetiem.lv Recepte

Varbūt šis izklausās pēc stundām ilgas sēdēšanas virtuvē vai svīšanas vaigu sviedros, taču tā nebūt nav. Viss ir pavisam vienkārši, tikai atļauj izspiestajai aveņu sulai palikt vienatnē un pārtapt par džemu!



Lieliski garšos brokastīs uz maizes!


Sastāvdaļas:

  • 500 g aveņu
  • 300 g cukura
  • marle sulas nospiešanai

Gatavošana:

  • Avenes ieber katliņā un karsē, līdz tās pavisam izjukušas.
  • Tad virs trauciņa marlē lej izjukušo aveņu šķidrumu un to nospiež, līdz ir iztecējusi visa sula. Ja nepieciešams, šādi nospiešanu atkārto vairākas reizes, līdz visa aveņu sula ir nospiesta.
  • Tad sulu katliņā uzkarsē un pievieno cukuru.
  • Uzkarsēto sulu lej burciņā, kurai uzliek vāciņu un atstāj uz dažām stundām saželēt.

Recepte: Agita Gabrāne




0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas