Ļoti iespējams, ka vienam vēderam ar vienu kūkas gabaliņu nepietiks!


Siera kūka ar ķirbi - rudenīgs gardums 2

 31. oktobris 2020 16:20 Agnese Gabrāne, Mammamuntetiem.lv Recepte

Rudens ir tas gadalaiks, kad ķirbju gardumi ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Varam gatavot ne tikai gardus ķirbju dzērienus vai kēksiņus, bet arī kūkas!



Sastāvdaļas:

  • 300g ķirbja biezenis
  • 200g cukurs
  • 600g krējumsiers
  • 3 ēd.k. kartupeļu ciete
  • 3 olas
  • vaniļas cukurs
  • ingvers
  • 1 tējk. kanēlis
  • citrona sula
  • 1 paciņa selgas klasiskie cepumi
  • 100g sviests

Gatavošana:

  • Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, izvāra mīkstu.
  • Nolej ūdeni un ķirbi sablenderē, atdzesē.
  • Krējumsieram pievieno olas, vaniļas cukuru, cukuru, pierīvē ingveru, visu rūpīgi samaisa.
  • Masai pieliek kartupeļu cieti, kanēli un iespiež citronu, beigās pievieno ķirbju masu. 
  • Visu rūpīgi samaisa.
  • Cepumus sadrupina, tiem pievieno izkausētu sviestu, samaisa.
  • Cepumu masu klāj cepamajā veidnē, liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 5 minūtēm cepties.
  • Tad to izņem ārā, atdzesē.
  • Atdzisušai cepumu masai lej virsū krējumsiera masu, izlīdzina.
  • Liek sakarsētā cepeškrāsni un cep 180 grādos gatavu.

Pārbaudīt kūkas gatavību var - pakustinot kūkas formu pārbaudīt, vai masa nav vairs šķidra.

Recepte: Agita Gabrāne




2 Pievienot komentāru

Saistītie raksti




Kategorijas