Gardais kartupeļu un baraviku biezenis

Mežos šovasar lekni aug gailenes un baravikas. Eksperimentējam! 

Biezenim klāt droši vari pagatavot svaigos salātus, kas ne vien labi garšos, bet kalpos arī kā glīts dekors!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Biezenim klāt droši vari pagatavot svaigos salātus, kas ne vien labi garšos, bet kalpos arī kā glīts dekors!

Sastāvdaļas:

  • 2 kg kartupeļu
  • 500 g baraviku
  • sviests
  • piens
  • zaļumi
  • dilles, pētersīļi
  • sāls

Gatavošana:

  • Baravikas notīra un sasmalcina.
  • Tās apcep sviestā, pievienojot sāli.
  • Kartupeļus nomizo, sagriež un vāra sālsūdenī gatavus.
  • Notīra, sasmalcina un apcep arī sīpolus.
  • Sēnes ar sīpoliem sablenderē.
  • Kartupeļiem nolej karsto ūdeni un tos puto ar mikseri biezenī.
  • Tad pievieno pienu un sviestu.
  • Kartupeļu biezenim pievieno baraviku - sīpolu maisījumu.
  • Visu samikserē kopā un pasniedz ar krējuma mērcīti, svaigiem salātiem.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne