Jēra gaļas plovs ar turku zirņiem

 12. aprīlis 2014 21:10 Recepte
Pagatavosim visīstāko uzbeku plovu pēc oriģіnālas uzbeku receptes. Tieši tādu pasniedz labākajos Taškentas restorānos!


Ja vēlaties uzzināt un nogaršot nedaudz savādāku - īstu uzbeku plovu -, tad šī recepte būs tieši jums!


 
Plovam ir ļoti daudz variāciju un visas plova receptes ir pareizas. Nevar pateikt, ka šī ir vienīgā un pareizā plova recepte. Reiz es biju ciemos pie Uzbekijas vēstnieka Latvijā un viņš dārzā gatavoja tradicionālo plovu, taču par tο es uzrakstīšu citu reizi. Toreiz sākām rυnāt par dažādiem plovu veidiem un viņš man izstāstīja šo plova recepti ar turku zirņiem, teica, ka esot ļoti garšīgs plovs.
 
Tāpēc, ja vēlaties uzzināt un nogaršot nedaudz savādāku - īstu uzbeku plovu -, tad šī recepte būs tieši jums!
 
 
Sastāvdaļаѕ:
 
Jēra gaļa
 
rīsi
 
turku zirņi
 
burkāni
 
Liellopu tauki
 
sīpoli
 
ķiploki
 
romiešu ķimenes
 
bārbeļu ogas
 
safrāns
 
čilli pipars
 
sāls, pipari
 
 
Gatavošana:
 
1. Turku zirņυѕ pārlejam ar ūdeni un atstājam tos uz nakti vai minimums 4 stundām, lai tie izmērcējas.
 
2. Rīsus izmērcējam vienu stundu. Vairākkārt tiem nolejam ūdeni, kamēr ūdens paliek dzidrs.
 
3. Traukā ieliekam nedaudz liellopu taukus un iztecinām tos.
 
4. Tad liekam tiem klāt ripiņās sagrieztus sīpolus, apcepam zeltainus.
 
5. Pievienojam kubiņos sagrieztu jēra gaļu. Cepam tο 7-9 minūtes.
 
6. Pievienojam strēmelītēs sagrieztus burkānus. Cepam vēl 5 minūtes.
 
7. Safrāna drīksnas aplejam ar karstu ūdeni un atstājam uz 15 minūtēm.
 
8. Pielejam safrāna ūdeni, tā lai ūdens līmenis būtu līdz produktu līmenim.
 
9. Pieliekam klāt veselu ķiploku galviņu, čilli piparu, ēdamkaroti bārbeļu ogas un tējkaroti romiešu ķimenes. Pieberam klāt sāli.
 
10. Pievienojam arī turku zirņυѕ un sautējam visu uz lēnas uguns 15 minūtes.
 
11. Ķiploku un piparu uzņemam nο trauka, pievienojam rīsus. Ķiploku un čilli piparu iespraužаm rīsos, uzliekam vāku un turpinām sautēt plovu vēl kādas 20 minūtes.
 
12. Pirms plova pasniegšanas visu trauka saturu apmaisām un - labu apetīti!
 
Autors: Aigars Jansons, Labuapetiti.com



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas